Prosím Vás o radu, ohladne šteniatka.

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa Prosím Vás o radu, ohladne šteniatka.

  • This topic has 5 hlasov and 15 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48386
    Dnes sme dostali do daru šteniatko maltézáčika, no ked sme si ponho prišli sme zistili v akých zlých podmiankach bol držaný…majitel zahlásil že očkovaný ani odčervený nebol, a nemá ani preukaz ani papiere, tvrdil že šteniatko má 2-3 mesiace no mne sa zdá byť starší. Povedala som si že o to viac dovodov prečo ho z tejto “farmy” zobrať a dať mu život aký si zaslúži.

    Prišli sme domov, ihneď som ho vykúpala, pretože bol cely od trusu blch a roznej zvery celý hnedý, pravdaže hlavičku nie, aby sa mu voda nedostala tam kam nemá 🙂

    Má krásne miestečko, misky, deku, papanie no on je akýsi bez života, nieje zvyknutý na ludí, bojí sa, neviem čím to je, ani nechce chodiť ani sa hrať len sa tak potáca ked ho zdvihnem, inak len leží a spinká, ňufáčik má taplejší a dosť často zle dýcha (rýchlo a krátko).

    PRosím Vás nepíšte mi že mám ísť veterinárovi pretože to bola prvá vec kde som s ním išla, lenže mal dovolenku tak pojdem hned ráno zajtra.

    Len by som potrebovala poradiť, lebo sa onho velmi obávam.
    Alebo Je to všetko tým že je to ešte len steniatko ? chýba mu domov a tak ?

    Vopred Dakujem.

    #58357
    misskate
    Člen
    moze to byt kludne tou zmenou a mozno, ze s nim zle zaobchadzali, tak je este ustrachani. casom sa to urcite zmeni. a veterinar by vedel povedal kolko mu je. drzim palce
    #58358
    wendy1
    Člen
    Moze to byt aj z blch, vtedy zvyknu byt psici apaticki a pod. Museli ho riadne sat, mozno budu nutne ATB. Teraz je dolezita kvalitna strava, odcervenie, …. To Vam poradi veterinar podla stavu.
    Verim ze Vasou laskou sa da pomaly dokopy, pomaly ho zoznamujte s neproblemovymi psikmi, skuste ho lakat hrat sa, takisto zoznamka s ludmi. Psici z takychto fariem zial takto doplacaju, nei su socializovani, nepoznaju hru a lasku. Ale cas to hadam da dokopy a zvalst ked je este mlady.
    #58359
    heny
    Člen
    uz som to tu spominala – pred par rokmi ked som mala prveho yorka sme mu zaobstarali ,,kamosku,, . tiez yorkshirku.
    ti ludia ju mali len na chov, po 4 porodoch sa jej chceli zbavit . my sme ju kupili.nechcela k nam ani ist:(
    bola zanedbana, zablsena, podvyzivena,srst je padala.. hned sme ju dali ostrihat kde ju zaroven odblsili- preventivne aj ,,nasho,,… bola ustrachana, tiez sa bala vsetkeho. po par tyzdnoch pribrala, srst mala krajsiu, osmelila sa…zo zaciatku sa s nasim ani hrat nechcela, bola naho agresivna.potom ho sama vyzyvala do hry. bola taka vdacna:) vsade za nami chodila , stale nas oblizovala, naozaj velmi vdacna bola….
    klobuk dole pred vami…. ak je zdravotne ok, dajte psikovi cas .urcite pride nato ze ma dobru rodinku 🙂 drzim palce
    #58360
    Ďakujem všetkým čo ste mi napísali, včera sme boli u veterinára a dostal svoje prvé očkovanie 🙂 aj sme ho dali odčerviť, myslím si že niečo zabralo lebo dýchanie je už optimálne 🙂 lekár vravel že vyzerá byť uplne zdravý a nie je potrebné krvné vyšetrenie 🙂 som z toho velmi štastná a s jeho bojazlivosťou sa to už tiež zlepšilo napr. dnes som ho počula prvý krát štekať :)) aj sa už hráme na prines loptičku 🙂 a pomaličky skúšam povel pod kumne :))

    …..NO z čoho mám najvacsiu radost je to ze predtým sa ludom vyhýbal zaliezol pod postel a schovával sa no teraz ho máme stále pod nohami 🙂 nevie bez nás byť ani sekundu 🙂 a vonku je tiež smelší, pobehuje si s nami.

    A čo je to ATB ? Ozaj veterinár povedal že nemá ani 3mesiace 🙂 bábo 😉 neskutočne ho ľúbime.

    A vy doma spinkáte so psíkom v jednej posteli ? A umývate im aj zuby ?

    #58361
    misskate
    Člen
    atb su antibiotika. skratka. a je to uzasne citat, ze zase dalsi psik je stastny.
    #58362
    wendy1
    Člen
    Super ze sa ma dobre a Vy s nim.:) Zuby este nemusis umyvat kym sa nevymenia. Potom to bude asi nutne nakolko hlavne male plemena mavaju zubny kamen, zalezi aj od stravy ze co je. Ak bude na granulach, tak tam nie je nutne pravidelne cistit zuby, ale raz za tyzden by som cistila. Moja so mnou nespava v posteli, lebo cely rok plzne viac ci menej. Ma svoj pelech,ale na gauc ma povolene niekedy. Minule ma pichalo na pate asi 3 tyzdne, vymenila som aj topanky a stale, viete co som nasla? Chlp v mojej pate pod kozou, cize keby spavala v posteli tak bohvie kde by som tie chlpy mala.:D
    #58363
    misskate
    Člen
    nasa spava sem tam s nami. najprv pride a potom zisti, ze je malo miesta, tak ide spat na svoje miesto 🙂 nasa ma take vlasove chlpy, tak nastasie je to s nimi jednoduchsie ako s tymi co sa zapichavaju. ale velmi to neriesim. ratala som, ze pes bude pustat chlpy. a hlavne viac radosti ako starosti
    #58364
    Tak napríklad tento náš malinký neplzne ale má velmi rád ked ho češem s takou jemnou kefou. 🙂 Takže keby aj plzol myslím že by s tým nebol problém 🙂 A ako sa ti tam dostal ten chlp ? podkožu ? :O

    Čo si myslíte o tomto: že na animal planet chodí taká relácia ze ako to so psíkmi zvládnut a je tam uvedené že ked prinesieme domov šteniatko tak má byť zavreté vo svojej ohrade vacsinu času a máme mu tam dat papierové podložky aby nane cikalo a potom vždy jednu ubrať…aby sa naučilo cikať iba na jedno miestečko.
    (Podla mna nie je správne, steniatko práve zobraté od maminky bratov…nechať osamote v žiali :(…)

    A čím sa má psíkom čistiť zúbky ? je nato vhodná detská zubná pasta ???

    #58365
    misskate
    Člen
    su rozne pasty pre psov. hasa mala kuraciu napriklad. ale bohuzial pasty zlizala skor ako sa dotkla zubov 😀 a maltezaci neplznu vobec preto su idealny do bytu
    #58366
    dobre to vymysleli 😀 isto lepšie než mentolová 😀 teda pre nich 😀
    #58367
    heny
    Člen
    ….mojmu prvemu psikovi som nikdy necistila zubky- papal len granulky…ako 3 rocneho som ho zobrala vetovi na vycistenie zubov… veto nam vtedy povedal ze to neni potrebne, ze ma zubky pekne…. rockymu tiez zubky necistim- prepacte ale mne sa to zda byt prehnane….. 🙁 dufam tu nebude mat namna nikto nijake narazky, je to moj osobny nazor….a moja osobna skusenost..
    moj nazor je ked psik papa len granulky cistenie zubkov nie je potrebne.. vtedy nevznika ani zapach z papulky. ine je to pri krmeni konzerami..
    #58368
    Denny
    Člen
    Súhlasím s Heny 🙂 My sme nikdy našim psíkom zuby nečistili. Ale občas tak raz za mesiac im kupujeme DENTA STIX od Pedigree. Mal by slúžiť nato, aby sa psíkovi netvoril zubný kameň a keď má náhodou zubný povlak, tak sa psíkom týmto dobre jemne očistia zúbky. Ale kupuje sa to iba psíkom starším ako 4 mesiace :)Zároveň to naši psíkovia považujú za odmenu, na koľko je to doplnkové krmivo a veľmi im chutí 🙂 A veterinár nám tak isto povedal, že majú krásne a čisté zuby 🙂 A my máme troch psíkov. Ja s priateľom máme jedného a moji rodičia, ktorý bývajú pri nás majú dvoch psíkov. Ich psíkovia spia kúsok od ich postele na peliešku, lebo tiež pĺznu a mojej mame to prekážalo. Ale náš york spí ako sa mu chce. Občas na svojom peliešku a keď je mu v noci smutno, tak ide za nami do postele 🙂 Ale samozrejme v tomto prípade treba brať ohľad nato, že po každom venčení mu umývame labky 🙂
    #58369
    wendy1
    Člen
    Zrejme ked som chodila na boso. Ja mojej tiez kupujem rozne tycinky na zuby. Ale minule som kupila sprej dezinfekcny na dasna a zuby. Retrievre celkovo nemaju problemy so zubnym kamenom, ale aj tak pre istotu raz za tyzden alebo ked si spomeniem tak jej nastriekam ten sprej na vatovy tampon a trosku jej pretriem zuby aj dasna. Ale to je posledny mesiac. Moja bude mat 3 roky v marci a tiez ma super zuby, ale 95 % ju krmime granulami. Teraz jej vsak varim morcaciu polievku so zeleninkou.:D Ja mojej utieram labky s hadnrickou.
    Heny moj nazor je asi taky, pokial psik je krmeny granulami tak to nie je az tak nutne, ale ja som radsej za prevenciu. Pokial je psik krmeny surovou tsravou tak to potrebne vraj nie je a pokial varenou alebo miesanou tak urcite. Co som citala tak YT mava dost casto problemy so zubnym kamenom, takisto pudle a este jedna rasa ale nespominam si aka.
    #58370
    heny
    Člen
    MALTEZACIK co sa tyka teh ohradky a novin je to podla mna blbost. psik by sa mal od zaciatku ucit cikat vonku….
    wendy, denny mi tiez obcas pouzivame dentalne tycinky. . wendy mna ale zaujal ten dezinfekcny sprej… nieco take som chcela kupit kedze rocky ma rad kravsek hovna:( je to k dostaniu v chovproduktoch ze ?
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.