Puberta 2 – chovanie sa doma

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chovateľská poradňa Puberta 2 – chovanie sa doma

  • This topic has 4 hlasy and 6 odpovedí.
Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48231
    heny
    Člen
    uz tu rozoberame nasich ,, pubertakov,, pocas vychadzok. ale moj ani doma neni anjel v poseldnom case- zase otravuje kvet, – to som po nom hodila zapalovac- samozrejme aby dopadol vedla neho. . hracky si zacal pitvat co volakedy nerobil, moje new papuce sa mu tiez zapacili, co predtym sa papuc a topanok ani nedotkol.to vsetko by nebol az taky problem, az na agresiu-alebo dominanciu??pri jedle ale uz neotravuje od kedy som zakazala mu daco dat, volakedy v noci ked som otvorila chladnicku uz bol v kuchyni, vcera nic:)
    … k tej agresii:sme sa hrali , neviem presne ako sa to zomelelo, ale proste som ho nejak silnejsie chytila za chrbatik naozaj neumyselne. chcel zamna zautocit. biti nebol nikdy, ako to riesit?priatelovi sa to tiez prihodilo.ten ho v tom okamihu smaril z gaucu dole, neviem ci pochopil ze spravil zle ale hned lahol do svojho pelechu. uz som to tu raz spominala, ale vtedy bol mensi. mna velmi zaujima preco to robi? nikto nemoze spravit to, co sa mu nepaci?? to ale neni spravne.bojim sa ked pojdeme k vetovi a ten mu bude chciet napr zubky pozriet ze ho chmatne:(
    ..priatel vravel ze ho to mozno po kastracii prejde, je to pravda?
    #57350
    geppy
    Člen
    no to ta moja tiez neni aniel,ale tych par dni co trenujeme chodu a vsetko s tym spolocne (ostan,pockaj,pomaly),doma je omnoho kludnejsia….a aj ked sa hrame,ja som jej predtym nechavala vsetky hracky k dispozicii,ale teraz som to zmenila…hrame sa,hrame sa casto ale ked ja rozhodnem…lebo predtym to bolo neznesitelne…od rana do vecera…behala za nami z hrackami ze sa chce hrat,kolko krat aj o pol noci vletela na postel z loptickou…no tak to teda nie….teraz ked sa dohrame ich odlozim na miesto kde ich nevydi. A to co sa ti stalo s tym zautocenim, aj mne sa to raz stalo ale uz davnejsie asi dva mesiace dozadu…tiez si moc nepamatam preco,ale viem ze som ju isla zdvihnut na ruky a ona sa namna prudko otocila,vycerila zuby a zavrcala…..ja som sa nanu pozrela, zahucala som ze nech si to uz viac nedovoluje a zavrela som ju na 2 minuty do kupelne…neviem ci som spravila dobre…ale odvtedy si to uz nedovolila.
    #57351
    heny
    Člen
    no to neni zly napad zavret do kupelne… neviem ci je to spravne, ale mal by si to spojit s tym.ale ja ho tam necham pol dna:) srandujem, xi…s tymi hrackami neviem ci by to u nas fungovalo. lebo malinke plysove hracky si hryzka ked sa akurat somnou nehra . kebyze mu ich zoberem by sa nudil. ale ked pride zamnou ze sa chce hrat skusim ho ignorovat. a neskor pridem sama ze ideme sa hrat.. dufam sa aj Rhea vyjadri.ja chcem vdiet preco zautoci. ma to velmi zaujima…
    a problem mam pri strihani:( ked mu telo sriham drzi jak hluchy dvere. ale hlavicku ostrihat je problem:( strojcekom si uska neda ostrihat napriek tomu ze som mu nikdy nezastrihla do uska. mu asi vadi zvuk strojceka.naposledy jedno usko sme zvladli druhe ani za svet. ked mu zvysok hlavy noznicami skracujem tiez mi to da zabrat:( uz som zufala s toho strihania.
    #57352
    Ak si to už po zavretí kúpelne nedovolila u geppy, tak to pochopila. Ak by to znovu spravila, treba to zaraziť okamžite protestným zvukom eee a ďalším dotykom. Mohol to byť nejaký nevedomky nepríjemný dotyk aj u teba heny a reagoval prirodzene ako psík, ktorý nemá dostatok rešpektu. Tak by sa ohnal po inom psíkovi, ale pri pánovi musí len kňuknúť a odísť. zhodiť z postele to mohlo na ten moment vyriešiť, ale nemuselo na trvalo, to uvidíte v budúcnosti s priateľom. Ak má k vám rešpekt, tak si to nesmie dovoliť, je v období, kedy skúša hranice, pokiaľ môže ísť. Teraz je ten čas povedať, že to už bolo za hranicou, bez rozčúlenia. To nikdy nie je osobné, to je len prirodzený spôsob komunikácie, keď sa psíkom niečo nepáči a treba im povedať, že komunikuje sa slušne (kňuknutie a po tichu spontánny odchod na miesto).

    Strihanie: pri tej hlávke mu to jednoducho vadí, ale to mu nepomôže, musí to vydržať. Rob to trebárs s prestávkami, aby si vydýchol a nezabudni ho chváliť a trebars aj odmeniť, keď je pokojný. Tú hlávku by som trénovala náznakovo, keď ešte nejdem strihať. Napríklad ráno aj večer, zoberiem strojček, priblížim sa k hlávke, keď je pokojný, tak pochválim, odmením a strojček odložím. Postupne predlžujem čas strojčeka pri hlave a aj so zvukom. Skrátka musí si na to zvyknúť. Buď pri tom pokojná, zvládnete to. Tréning na nečisto je najlepšia príprava.

    Jasné, do hry treba vždy volať, nie chodiť k nemu s hračkou a potom ju ukončiť. Robiť to často a zvykne si, že keď bude pokojný, zavoláš ho do hry.

    #57353
    Smallblot
    Člen
    Náš takto vyvádzal pri vysávaní – strašné útoky na vysávač, aj som to tu raz spomínala. Po každom napadnutí šiel povinne do kúpeľne a vypustený bol, až keď sa ukľudnil a bol dlhšiu dobu ticho. Trvalo to síce nejaký čas, ale teraz max. čo si dovolí je, že zazerá na vysávač a sem tam si niečo popod nos zamrmle. A ak niekedy aj zaútočí (fakt že výnimočn situácie), opäť ide do kúpeľne, aby sme si pripomenuli, že sa to nesmie. A potom je opäť kľud.
    Náš sa pri strihaní strašne trhal, vadil mu zvuk strojčeka, vadil mu zvuk nožničiek… všetko mu vadilo. 🙂 A ani nie tak pri ušiach ako pri fúzoch. Strihávať ho chodievam k psej kaderníčke, takže tam ho držím, nie nasilu, skôr len podopieram a chválim. Zo začiatku to bolo horšie, nebol zvyknutý, ale teraz je to už v pohode, nejak si zvykol, že keď to pretrpí, potom má zase na dlhšiu dobu pokoj. A keď mal tých 7-8 mesiacov viem, že ešte zvyknutý na to strihani nebol, max. si zvykal tak na pravidelné česanie a pod. A teraz si ho s nožničkami môžem zastrihnúť aj ja doma, drží ako hluchý dvere. 🙂 Ja ho chodievam strihávať tak každé 3 mesiace, keď má z ofiny už “šiltovku” a takmer nevidí. 🙂 Podľa mňa si na to strihanie časom určite zvykne, aj na ten zvuk. Ako často ho Heny strihávaš?
    #57354
    heny
    Člen
    smallblot strihavam ho ca raz za mesiac a pol. prvy krat si ani telo nedal ostrihat.potom ako som pisala drzi ako hluchy dvere. len ta hlavicka:( skisim to robit tak ako pisala rhea.hadam to pomoze… uz som aj myslela zajst do psieho salonu- sestrin psik sa od sestry neda ostrihat ale v salone hej- ale zato som kupila masinku leo tu je strihanie drahe….
    k ,,agresii,, : k psikom je velmi priatelsky, raz sa stretol s rovnako starym, o trosku vacsim meisancekom yorkiho- ten bol taky,, poblazneny,, ako rocky a rockymu sa to asi nepacilo, som myslela ze sa pobiju ale asi si len naznacovali dominanciu:)prvy krat som ho videla v takej situacii:) teraz ho viac trenujem- voditko, povely, hadam sa u nho vybuduje vacsi resekt.
    volera_1004.jpg
    #57355
    heny
    Člen
    a teraz som to skusila s noznicami… dala som ho pekne sadnut, odstrihla som mu chlpky pri nosteku pekne som ho pochvalila a dala snack…celkom to bolo v poho, zajtra zase skusim:)
Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.