Štekanie na ľudí a iných psov

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Výcvik psa Štekanie na ľudí a iných psov

  • This topic has 6 hlasov and 9 odpovedí.
Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #49062
    Dobrý deň.
    Mám problém s mojím psíkom. Je to ročný kríženec NO a sharpeia. Keď sme ho ako približne trojmesačného dostali, okamžite sme ho začali cvičiť. Bol poslušný a veľmi rýchlo sa učil, no potom ťažko ochorel a vyliečil sa až teraz, keď má rok. Počas choroby musel veľa chodiť po veterinároch a tak sa začal báť ľudí aj iných psov. Teraz na prechádzkach musíme všetkých obchádzať a nemôžme ísť ani do psieho parku, lebo začne okamžite na všetkých štekať a vrčať. Vonku na ľudí bez psov nešteká, no keď k nám niekto príde domov, celý čas musí byť zavretý v izbe. Takisto prestal poslúchať – ovládal veľa základných aj zopár ťažších povelov, no teraz si iba sadne a dá pac, aj to iba vtedy, keď ho nič nerozptyľuje. Všetko ostatné robí iba za pochúťku. Mohli by ste mi, prosím, poradiť, ako postupovať s jeho výcvikom? A hlavne ako ho odnaučiť štekať na iných psov a hostí.
    Ďakujem za odpoveď
    #65050
    Miska276
    Člen
    s kastráciou by som to naozaj neunáhľovala, ako sa spomínalo v príspevku vyššie by to mohlo viesť k zvýšenej agresivite
    #65043
    katarina2
    Člen
    Ja by som poradila začať všetko od začiatku ako ste to robili predtým a postupne ho zbližovať s ľudmi a potom aj psami, najskôr len blízky priatelia a známy, nezatvárať ho nech breše, veď časom pochopí že sa báť nemusí a odmenu len vtedy keď už prestal brechať, aby pochopil čo má a čo nemá robiť. Keď ste toto zvládli tak môže prísť niekto k Vám aj so psíkom nech si zvyká aj na spoločnosť svojej rasy a tak pomaličky aj vonku ho zvykať na ľudí aj psov, spočiatku len z bezpečnej vzdialenosti a neskôr pomaly aj bližšie a dať mu odmenu alebo ukázať tesne pred stretnutím so psíkom, ak už psík prešiel, pochváliť ho a dať odmenu, potom pochopí, že to dostal za to že bol slušný a nebrechal na psíka a podobne na ľudí. Odmeny treba mať po ruke aj na prechádzke ale dať LEN, keď si to zaslúžil. K veterinárovi by som ho brala aj keď mu nič nie je, napríklad len odvážiť, len zato aby si zvykol že aj tam nemusí byť zle, alebo vymeniť veterinára keď už u tohoto má zlé skúsenosti.
    #65044
    katarina2
    Člen
    https://www.havko.sk/vychova/ako-zastavit-stekanie-na-ludi-v-byte-na-dvore-na-zvoncek-telefon-ci-ine-predmety

    A ešte odbornejšie to vie vysvetliť Rhea Silvia, ak už nič nepomáha, skúste sa poradiť s ňou, no možno stačí si prečítať jej články ktoré sem dáva.

    #65045
    heny
    Člen
    Tazko povedat kde je problem…pes len tak z nicoho nebude mat strach z ludi nie? -moj nazor….
    Mozno ste sa k nemu nevhodne spravali pocas choroby, a teraz je on na vodcovskej pozicii..ktovie…
    Urcite by som zacala od zaciatku s vychovou,brala ho medzi ludi, socializovala,a uvidi sa…ak ziadna zmena poradila by som sa so psim trenerom.
    Moze to byt psychickeh povodu.
    #65046
    Ďakujem za radu a článok, pomohol 🙂
    On sa nespráva dominantne, len neposlúcha príkazy, ale veci, čo má zakázané nerobí (napr. neskáče na posteľ, nekradne jedlo, neskáče po nás), okrem toho štekania, samozrejme.
    S tým privykaním na ľudí v dome je trochu problém, oni sa ho totiž všetci boja a ťažko sa im vysvetľuje, že on iba šteká a neuhryzne. Preto ak nie je zavretý, nikto k nám nechce ísť.
    Veterinára vymieňať nebudeme, ale občas ho tam brávame aj len tak pozrieť doktorov, ale tam sa už nebojí, skôr má stále problém s tými inými psami a cudzími ľuďmi. Možno by pomohla aj kastrácia, ale ešte dlhší čas nemôže byť v narkóze, kvôli liečeniu tej choroby – má za sebou aj niekoľko transfúzií a mal problémy s pečeňou, takže tak.

    #65047
    heny
    Člen
    On sa nespráva dominantne, len neposlúcha príkazy,….

    Tym padom,, vas ma na haku,, nie ste prenho zaujimavym, nema respekt pred vami.stekanim prebera za vas danu situaciu,kedze to nerobite vy.stekat moze zo strachu,dominancie, oznamuje,upozornuje.nie je stekanie ako stekanie…:)

    Skuste ho viac cvicit.psik citi ze iny maju strach tak reaguje…(navsteva)

    Treba aj navsteve vysvetlit, nech sa nanho nepozeraju,nech si ho nevsimaju!
    Predtym ako pride navsteva psika poslite na svoje miesto a vyzadujte nech tam ostane…
    Celkovo ho viac trenujte.urcite sa polepsi.

    #65048
    heny
    Člen
    Kastracia nie je vseliek! Ked ho date kastrovat neznamena ze sa jeho spravanie otoci o 180 stupnov…
    Ja som zastancom kastracie, kedze mam druheho psa a videla som ako prvy trpel ked sa sucky harali…okrem toho mi za suckou cez cestu utekal, no bez voditka ist niekam s nim bolo nemozne…
    Podla mna je kastracia vhodna pre velmi dominatneho psa alebo ked sa psik,, trapi,, ked sa sucky haraju,psik je frustrovany, chce a nemoze…

    Psika treba spravne vychovat-na prevychovu nikdy nie je neskoro..psik potrebuje vodcu ktoremu moze doverovat,potom sa jeho spravanie,, samo,, upravi:)

    #65049
    wendy1
    Člen
    Pozor kastracia ozaj nemusi pomoct a moze niekedy skoncit vacsou agresivitou. My Sme mali podobny problem Po chorobe. Teraz uz len steka na chate a vonku ked Sme tak samozrejme nemusi nasich spoluobčanov, pricom ju tiez upozornim. Jasne ze ma Este par typov co nemusi, ale privolanim ku mne je to uz dobre. Bude to chvilu trvat ale tak ako pisali dievcata pekne od zaciatku. Najlepsie by bolo ak mas napr. nejaku susedu a tej daj mlsku pre psika nech mu ju da, nech ho pohladi. Potom by som to skusala s viacerymi. On si to spoji v hlavicke ze stretnutie s ludmi je príjemná skusenost. Moja Bola predtym agresivna aj na cyklistov, teraz je to uz ok. Parkrat onuchala bicykel a stale som ju privolala a odmenila. Teraz je to uz fajn. Skus a uvidis. Len necakaj zazrak zo dna na den, ale verim ze sa to zlepsi. Takisto aj ako radili s návštevou. Poslat na miesto a potom nech mu navsteva da mlsku pod tvojim dohľadom.
    #65051
    Mata.R
    Člen
    ja som si skor myslela ze by ta kastracia psa ukludnila, predsa len ked sa tie sucky haraju a on ma nutkanie za nimi behat tak neposlucha…este nejake ine navrhy?
Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.