Stekanie po detoch :(

  • This topic has 4 hlasy and 10 odpovedí.
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48081
    heny
    Člen
    Majka dakujem za radu ohladne voditka!!!no je to neporovnatelne s flexi!netaha, ide pri nohe :)no super. proti kuseniu ruk pomaha to potretie si ruk citronom:)
    ale problem s detmi sa zhorsil.dnes sme boli u svokry .mala dosla( ten 5 rocny cert).chcela si ho zobrat na ruky maly nechcel sa jej povedalo nechaj ho..neskor si dobrovolne sadol na jej kolena(svokra sedela oproti a jedla, len zato)ho oboma rukami chytila za krk:( potom rocky sedel vedla mna , mala oproti nam- pri stole. ona nanho milo pozerala.jeho reakcia bola vrcanie nanu a potom stekot.potom sme isli spolu do nakupneho centra. no ja som myslela ze on ju chce zozrat:( nebol agresivny ale nenormalne po nej stekal.som ho tahala dopredu aby ju nevidel. neskor, to uz sme boli bez malej sedim na lavicke, rocky vedla mna. deti sli okolo a on zase:( to mi uz nervy upustili schmatla som ho za kozu na krku a zurivo som fuj povedala. stiahol usi a prestal. no ja som ho nespoznavala taky aky bol dnes som ho este nevidela. nedaleko od nas byva par deti ktore rockyho poznaju od malicka. sa ho minule bali tak stekal.ako to riesit ???za krk ho schmatnut alebo medzi deti zobrat?ako ked sa ho boja? :((
    rocky je inak super.na svoj vek(4 mesiace) sa uz par povelov naucil, doma nesteka, nabytok nenici, uz aj cikanickove nehody su len obcas. prosim poradte
    #56449
    majka001
    Člen
    no ked sa mala nanho pozerala, tak dost chapem ze vrcal, lebo mojmu ked zacnem vyslovene cumiet do oci ja, tak po chvilke tiez akoby zaknuci a potom stekne, berie to akoby nejaku vyzvu. Aj ked si s inym psom obaja vystreti pozeraju do oci, tak davam pozor aby sa to nezvrhlo.
    NO a potom mi to pripada ze Rocky uz mal deti dost a snazil sa ich od seba odohnat, aby mal pokoj. Ja by som asi vyuzila ked ho nejake deti budu chciet pohladkat, hovorila nanho veselym hlasom, nech sa neboji ale tesi, pohladkaju ho a konec, nech sa nemusi bat otravovania, no a pri stekani alebo odhanani by som ho zarazila ako ty. V podstate doteraz pouzivam na vsetko rovnaky pristup: ak posluchne, pochvalim ho, ak vidim ze sa boji, tak nahodim taky zlahcujuci ton hlasu, pripadne ho vysmejem, ze Co si blazon, sa bojis sacku v trave? (hlavne nehladkat a nelutovat), ak je nervozny najma pri cudzich psoch, tak zase ton Dooobry, vidis aky pekny havo!, no a ked urobi zle, schmatnem a vyhresim. Ked Rocky stiahol usi a prestal, tak si mu to dala dostatocne najavo a zrejme pochopil. Ono na jednej strane vzdy toho psa aj chapeme, ze preco to robi, ale dovolit sa mu to nesmie…
    #56450
    geppy
    Člen
    s tym pozeranim do oci ma majka pravdu,ani ja sa mojej do oci nepozeram iba ked od nej nieco chcem…narozdiel od mojho priatela co je stale cumi do oci a ona potom stekne a rozbehne sa po nom (aj ked som mu to uz milion krat vysvetlovala nech to nerobi)..presne ako pise majka ako keby to brala ako nejaku vyzvu.A s tymi detmi….pred mesiacom sme isli aj s nasou na navstevu k mojej ,,svagrinke,,ktora ma dve deti…jedneho 11 rocneho a druheho 6 rocneho…a aj ja som mala obavy,lebo ten maly 6 rocny je take certisko a bala som sa aby ho moja nekusla…nakolko tie mliecaky su take spicate a ked kuse tak to boli.Ako nahle sme dosli tak som si maleho zobrala nabok a som mu VYSVETLILA ze nech psika neberie na ruky,nech ju zbytocne moc nechyta,nech nebezi pred nou aby sa nahodou nieco nestalo,ani z rukami pred jej tvarou nech nerobi pohyby…lebo steniatko berie vsetko ako hru a maly to pochopil.No zazili sme krasne tri dni…moja za malym stale chodila,kukala s nim telku,zaspavala pri nom,bozkavala ho…ale vsetko s kludom,ako keby boli dvaja surodenci.Ked jej chcel maly dat piskotku a bal sa jej ho dat az k papuli tak moja mu polozila labku na ruku a pozerala sa nanho tak milo,ako keby mu hovorila ,,neboj sa ma,,…no nieco uzastne.A ked maly nieco vyparatil a otec ho isiel vyhresil…tak moja mala hned za nimi do izby,vydiet co sa deje…ako keby mu isla na pomoc…no nieco uzastne….takze ja mam nastasie pozitivny zazitok z detmi a to som mala fakt velke obavy.Heny drzim ti palce…skus to ako ti pisala majka.
    #56451
    Deti sa často správajú veľmi dominantne ku psíkom, ani o tom nevedia. Dievčatko to spravilo tiež nevedomky 2 razy: pohľad do očí, aj keď milý, psík vyhodnotil ako výzvu “kto z koho” a reagoval bojovne, nechcel sa podriadiť. Objatie rukami okolo krku, tak časté zo strany detí, je veľmi dominantný prejav a psík to môže odmietnuť štekotom, vrčaním alebo miernym výpadom voči dieťatu. Vždy treba mať pod kontrolou malé deti so psíkom. Na druhej strane, psík musí tolerovať dominanciu od akéhokoľvek člena ľudského rodu, aj od dieťaťa, len ho to treba naučiť. Musí to strpieť. Naše feny ridžbečky, 8 a 7-ročná, to strpia aj od cudzích detí na ihrisku, úplne malinkých, pretože ich na to trénujem. Dostanú povel ľahni (pretože sú väčšie ako ročné dieťa) a čakaj a musia čakať, kým sa dieťa nenabaží hladkania. aj keď to nezbožňujú, vydržia to v kľude. Ide o upevňovanie disciplíny a nadradenosti človeka nad nimi. Ale vždy pod dozorom. Staršiemu dieťatu sa už dá vysvetliť, ktoré hmaty čo znamenajú a ako má vlastne psíka hladkať. Potom ich stretnutie je vyslovená idylka a dieťa má dobrý pocit zo psíka aj naopak.
    York je malý psík, ale on o tom nevie, je veľmi odvážny a vymedzuje si voči deťom priestor štekaním a vrčaním. Dieťa by sa rovnako nesprávalo k rotwajlerovi, ako k yorkovi, veľkému psovi nechá priestor, pretože má rešpekt. Taký istý rešpekt by malo venovať aj yorkovi, aby stretnutie prebehlo správne. Najskôr treba cudzie dieťa poučiť, nech sa mu nedíva do očí a nesnaží sa ho hneď hladkať. Nech sa k nemu priblíži bokom, kým psík nezačne nasávať pach, potom bližšie a bližšie a keď je reakcia yorka pokojná, môže natiahnuť ruku, nechať si ju očuchať a pohladiť ho pod papuľkou (nie po hlávke), to je veľmi mierne priateľské gesto. Takto sa aj psík naučí, že deti sú v pohode a nie sú voči nemu arogantné (v jeho ponímaní).
    #56452
    heny
    Člen
    geppy tak to ti zavidim ze tvoj ma taky pekny vztah s dietatom:) prvy yorky ktoreho som mala nemusel deti ale nestekal nevyvadzal, dal sa raz pohladit a sam odisiel. u rockyho to musim napravit kym je maly.
    vcera som cakala na priatela pred nakupnym centrom. deti sli okolo, bolo vsetko ok. potom sa ma starsie dievcatko(ca 10r) opytalo ci ho moze pohladkat. tak som vyuzila situaciu som jej povedala hej ale pomaly a daj mu najprv snack. snack si zobral a odskocil.ale nestekal. potom prislo druhe dieta ( ca 5r) chcelo ho pohladkat no ja som mylela ze rocky ho uhryzie:((( si myslim ze by som mala zacat najprv len s 1 dietatom. a ked to bude ok tak popripade s dvoma.rhea skusim to s tym povelo lahnut ale bojim ze bude vyvadzat . ale za pokus to stoji. a moze byt ze ked bude vacsi sa jeho vztah detom zmeni? predsa ma len 4 mesiace. . este co sa tyka tej malej jej sa bohuzial neda nic vysvetlit je to strasne nevychovane dieta !doma ma staforda pred nim tiez nema respekt. nevidime ju casto ale koli NEJ rocky nema rad deti.ked tento problem nebol utekal k detom aj ked sa pohladit nedal ale aspon nevyvadzal. som si ista ze rockyho vychovavam spravne,vie kde su hranice,co smie co nie, aj ja jeho viem pochopit v urcitych situaciach a riesim ich . ale nikdy som si nemyslela ze deti budu ,,problem,,. 🙁
    #56453
    geppy
    Člen
    Ahoj Heny…uvydis chce to cas…pomalicky si musi znovu vybudovat doveru k detom.Ja ti mozem povedat ze aj ja som mala velke obavy a moj priatel…ani nehovorim…nastastie mi to dobre dopadlo.Urcite ho vychovavas spravne som si tym viac nez ista 🙂 Drzim ti palce a aj paste 🙂
    #56454
    heny
    Člen
    dakujem geppy:)
    #56455
    heny
    Člen
    tak dnes sme boli na prechadzke, vonku boli aj detska.celkom dobre to dopadlo:)som im vysvetlila ze co je vo veci.. raz sa dal pohladit, som ho chvalila, povzbudivym hlasom som sa mu prihovarala.trosku este stekal ale nie velmi co ma tesi…:)4 deti. neskor sa pred nami zjavila pani s dcerou. rocky stal a sledoval ich ako sa blizia..chcela som zmenit smer aby ich nevidel ale som si potom pomyslela ze nie ze musime prejst okolo.nemozme sa predsa stale detom vyhybat.zhodou nahod dievcatko ho taktiez chcelo pohladit.jej matke som zase vysvetlila co je vo veci, som ho zamestnala palickou a vse bolo ok. a tentokrat bez stekania.:)) dufam to tak pojde aj dalej.
    #56456
    geppy
    Člen
    supeeeeeeeeeeeeeeeer…vidis pomalicky, chce to cas.Taka som rada :)Tesiiiiiim.
    #56457
    No ak vieš o nezvládnuteľnom dieťati a je pri tebe bez rodiča, nedovoľ mu kontakt s tvojím psíkom, niečo si vymysli. Inak sa musí psík naučiť zvládať deti, ktoré sa snažia, ale sú len neskúsené. Netreba sa báť, treba len situáciu kontrolovať. Každým kontaktom bude psík skúsenejší, samozrejme aj ty.
    #56458
    heny
    Člen
    …uz som priatelovi zahlasila. pokial rocky nebude ,,normalne,, reagovat na deti dovtedy sa k skorosvokre nejde.ako som pisala posledne dva strety s detmi boli ok. nechcem aby sa to cele dokazilo pri najblizsom konakte s neterou, aby stratil to troska dovery voci detom co ma..
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.