suchý a teplý nos

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 19 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47869
    cucostrop
    Člen
    Zdravím chcem sa opítať na psí nos ,, všetci mi tvrdia že musí byť mokrí a studený … môje 5 mesačné šteňa má od narodenia teplý a suchý ,, môže mať nejakú chorobu ?? máva výtok s očí , je to vraj alergia ale neviem na čo ,,, takže mám kvapky a dávam mu ich ráno a večer , .. je to miešanec otec-husky a matka-kokršpaniel+špic .. mám ísť k veterinárke ?? či je to normálne ten nos ?? Vďaka 🙂
    #55305
    Smallblot
    Člen
    Náš psík máva tiež niekedy suchý a teplý nos, no nebadám na ňom žiadne ťažkosti, takže myslím, že je to úplne normálne. Mokrý ňufáčik väčšinou býva iba vtedy, ak chcú psíci odchytať rôzne pachy, tým, že ho majú mokrý alebo navlhnutý, tak ich lepšie vnímajú.
    Trošku som googlila a našla som:

    “Aj keď je naozaj pravda, že mokrý a studený ňufák môže znamenať u psa dobré zdravie, nie je to úplne spoľahlivý barometer. Podľa sprievodcu majiteľov psov (http://www.canismajor.com/dog/nose.html: Dog Owners Guide) má pes normálne ňufák studený a vlhký, ale nie mokrý. Nemá tam potné žľazy, vlhkosť spôsobuje zahlienenie. Mylná predstava je aj to, že podľa nosa môžete určiť, ako sa cíti váš pes.”

    Nikdy som sa s týmto nestretla, resp. som sa nad tým nikdy tak nezamýšľala… Ako sa psík chová? Myslím tým, či je hravý, čulý a pod.? Tie kvapky na očká mu pomáhajú? Psík má úplne suchý ňufáčik aj pri venčení, keď vonia rôzne pachy? Asi by som vám odporúčala najprv vyliečiť očká a pokiaľ psík nebude mať už žiadne iné problémy a bude sa chovať normálne, zdravo, tak si myslím, že by ste nemuseli mať podozrenie na to, že mu niečo je.

    #55306
    niekedy to môže byť len znak že mu je vlastne vo vašom prostredí teplo ale určite si treba všímať aj jeho hravosť a reakcie,ked sa spomalia a bude malátnejší až potom si treba robiť starosť a zmerať teplotu
    #55307
    wendy1
    Člen
    Niekto tu spominal, myslim ze KikiDubaciky, ze jej psik tiez casto maval problemy s ockami, moze to byt aj upchatie slznych kanalikov, asi by som aj toto spomenula vetovi. Ci to nemoze byt. V tom pripade by bol nutny zakrok. Ale moze to byt aj alergia. Cim krmite popripade? Vytok z oci je akej farby?
    #55308
    cucostrop
    Člen
    výtok má žltý až hnedý .. také naťahovacie ako žuvačka skoro 😀 .. no dával som mu najprv mastičku Ophthalmo-framykoin , pomáhala ale vždy keď som prestal dávať tak sa to vrátilo .. čiže som dostal kvapky Spersallerg ,,, a po týždni kvapkania mi lekárka povedala že to je alergia a že sa jej nikdy nezbavý a vraj mu to budem kvapkať navždy. vždy mu kúpim inú značku granúl , ale vždy šteňacie .. raz som kúpil velké vrece a tak sa mu zunovali že som mu do nich musel vždy dačo vmiešať .. nezožral by ich len také , radšej by skapal od hladu 😀 … inak hravý je .. všetko v pohode .. len ma kamaráti strašili s tým nosom , tak som nevedel….
    #55309
    Smallblot
    Člen
    Náš mal žltý až zelený výtok z očí, keď ich mal zapálené. Ako dlho ste mu ten ophthalmo-framykoin dávali? Myslím tým, či do úplného vymiznutia toho výtoku alebo pri zlepšení ste ho vysadili? My sme ho totižto podávali chvíľku aj po tom, čo sme nebadali výtok, pretože ten zápal tam stále mal – červené viečka a pod., len nebol tak viditeľný a silný. Nakoniec sa mu to ustálilo nastálo a nevrátilo sa to.
    Nepíšete presnú značku granúl. (?) Pokiaľ je to naozaj alergia a nie len nedoliečený zápal, možno by som porozmýšľala aj nad prechodom na hypoalergénne granulky (buď od Royal Canin alebo Trainer Fitness), aj keď nemusí byť zrovna alergický na stravu.
    Psík môže mať z času na čas teplý aj suchý nos, nemusí to hneď niečo znamenať. Pokiaľ by ste badali nejaké výraznejšie zmeny v správaní, prípadne v jeho zdravotnom stave, tak potom by bol možno nejaký strach na mieste. Takto, aspoň podľa môjho názoru, ten ňufáčik nič neznamená.
    #55310
    wendy1
    Člen
    Este ste nenapisal ci sa ten vytok z oka zlepsil ak podavate tie kvapky. Ma aj teraz vytok? AKje to v ramci vasich financ. moznosti, tak by som dala spravit testy na alergiu. Moze to byt prach, dym, ale aj ine ako napr. trava, strava a pod.
    #55311
    cucostrop
    Člen
    no neviem ani kolko by stáli také testy .. no doktorka mi nič nepovedala .. len že to bude mať navždy .. kvapkám ale len máličko to má zlepšené .. výtok je niekedy žltý a niekedy hnedý .. no tú mastičku som vysadil keď mal oči v poriadku a zas sa to vrátilo .. a takto sa to opakovalo tak som dostal tie kvapky .. najprv som mu dával granule Brit . Acanu . Propesko . a teraz som kúpil Bosch junior maxi plus . je strašne prieberčivý .. Brit mal rád ale keď som kúpil celé vrece tak sa mu zhnusili 😀 musel som mu ich vždy z dačím pomiešať inak by aj skapal od hladu 😀 ..
    #55312
    nuž na aké sa naučí také bude preberať, moji nemali šancu a to že im to spestrím niečim čo jeme my je v pohode ani by by sme sa nepchali furt tým istým…
    #55313
    majka001
    Člen
    s nosom by som si starosti nerobila, skor s tym vytokom… V zime, ked sa kurilo viac ako bolo podla mna treba, tak aj moj maval suchy a teply nos. Vonku na prechadzke ochladol, a vnutri bol znova teply.
    Ten vytok z oci co tu spominate viaceri – myslite tak vo vacsej miere, ze to aj pod ockami je? lebo moj hafan mava rano “karpiny” tak ci sa nemam bat. V podstate rano vypadame podobne 🙂 a niekedy po prechadzke tiez, take hnede, ale to je myslim normalne, je to maly pes, takze sa mu tam dostava viac prachua potrebuje to vyzmurkat
    #55314
    jasné že také sú normálne , to mávame aj my…
    #55315
    zuz
    Člen
    Ja mojim psom vramci rannej hygieny cistim oci tamponom namocenym vo vlaznej vode, lebo po noci sa im v ociach nazbiera neskutocny “sajrajt”, kedze su mali a blizko pri zemi. Takze bezna vec.
    Horsie je to s umyvanim zubov, na zadne stolicky mam problem sa prebojovat, ale verim, ze casom sa to podda:)
    #55316
    majka001
    Člen
    zuz ako casto je to umyvanie zubov? lebo my sme kupili chutnu masovu pastu, ze mu budeme umyvat, ale pouzili sme ju raz, ked dake hov.. ochutnal. Barfuje, papa kosti, davame mu rozne suche zuvacie kosticky (a drzky, nozicky), chrup ma biely bez povlaku aj vzadu, ostatni tvrdia ze ho ma pekny (v tomto sa ja nevyznam), z pusy mu nesmrdi – treba mu zuby preventivne umyvat alebo to zvlada vdaka strave sam?
    #55317
    evidentne to zvláda v pohode sám 🙂 tiež som nevidela vlkov v lese chodiť k zubárovi či si zuby čistiť 🙂 inak to bude asi s prešľachtenými malými psíkmi…
    #55318
    cucostrop
    Člen
    tie oči ?? no môj neni malí a neni ani prešlachtený 😀 … je to bastardík a dosť zmiešaný 😀
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 19 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.