uhryznutie vlastným psom

  • This topic has 2 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #48863
    Catalinna
    Člen
    Dobrý deň,

    chceme sa informovať aký je následný postup pri uhryznutí domácim zvieraťom – psom. Máme dvoch psov, ale jeden je celé roky problémový. Pritom medzi nimi nerobíme rozdieli. Ale tento Jazvečik.. je proste problém, pretože napáda všetkých okolo, či už druhého psíka u nás doma, alebo mačky, a samozrejme a hlavne nás. Doteraz sme to neriešili, ale už je na čase po poslednom útoku.
    V rodine má jediného zástancu – práve osobu ktorá sa podpísala pod jeho ne/výchovu. Ostatní sme za jeho utratenie. Dôvodov je niekoľko, najmä to že je naozaj nevypočítateľní – doslova mu šibe a prepína v hlave. Vrtí chvostom a veselo sa vyvaľuje, v nasledujúcej sekunde vyštartuje napr. proti ruke alebo tvári a hryzie… rany sú hlbšie a zle sa hoja.
    Aký je teda postup ak ho chceme dať utratiť a nemať vytriasačky z toho, že hrýzol aj keď len domácich – lebo som počula, že sa to vždy “nahlasuje” – čo si mám pod tým predstaviť ?

    Ďakujem

    #63741
    katarina2
    Člen
    Nahlásenie- znamená utratenie! Ja som nie za utratenie, nech je hocijaký, on za tú ne/výchovu, nemôže, treba ho dať niekomu preškoliť a potom ho dať do rúk ktoré sa aj o takéhoto psíka vedia postarať. Po prevýchove môže byť z neho celkom slušný psík.
    #63742
    Catalinna
    Člen
    Ani my sme dlho neboli za niečo také – proste to nepripadalo do úvahy. Každý máme svojho psíka, a táto dvojica havanov nám ostala po babke, ale bohužiaľ tento jeden je proste .. prepína mu. Tu nejde o nezvládnutú výchovu, jemu proste šibe. Prehliadal ho aj zvelolekár na klinike, ten nám povedal, že takéto zmeny v správaní sú možné napr. aj po kliešťovi a pod.. – vlastne on už pred rokmi povedal, že by sme mali zvážiť utratenie, ale ako píšem – muselo to zájsť do krajnosti, aby sme si to naozaj zvážili a brali ako reálne. Nemôžeme riskovať, že niekomu doslova skočí do tváre, alebo na krk (napr. sme naučení že naši havani s nami spia a pod… a nebudem riskovať, že sa otočím a smekne mi na krk, alebo keď idem po chodbe že mu zasa prepne a rozkusne mi achilovku atď.. jeho útoky sa stupňujú a čudné je aj to, že bez príčiny napáda už aj druhého psíka u nás doma a aj mačky – proste je z neho agresor už aj na iné zvieratá). A preto sme sa rozhodli pre takýto postup. Len potrebujeme vedieť, ako na to – proste, či si potom – po – no po utratení, či si ho budeme môcť odniesť, aký je postup, aby ho nič nebolo, len zaspal, … a pod.
    #63743
    katarina2
    Člen
    Veterinár ho môže utratiť bezbolestne, najskôr by ho mal uspať aby necítil jed ktorý mu druhou injekciou dá, takže v spánku umrie. Niektorý veterinára urobia aj spopolnenie pozostatkov alebo ak máte kde si ho normálne pochovať. No najčastejšie ide psík do kafilérie. Ak by ste chceli vedieť niečo viac o jeho divoškom správaní, môžete poprosiť lekára či by ešte predtým kým ho neodvezú do kafilérie neurobil pitvu, nie je to síce zadarmo, ale aspoň budete vedieť čo to bolo pre prípad ak by sa niečo podobné ukazovalo na nejakom Vašom ďaľšom psíkovi a už budete vedieť či sa to dá liečiť alebo nie. Žiaľ tento bude obeťou za svoje vlastné poškodené zdravie, ale aby som si uchlácholila svedomie spravila by som ešte pre neho toto posledné, lebo jemu síce to už nie je na nič, ale preostatné psíky , to bude pomoc do budúcna.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.