ustipnutie vcelou

  • This topic has 6 hlasov and 10 odpovedí.
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48778
    heny
    Člen
    kocky petra bola s rockym a adptovancom vonku a rockyho pichla vcela do labky. zo zadu nad vankusikmy. zihadlo sme vybrali, vydenzifikovala som to. je este nieco potrebne urobit? sme volali na veterinarnu pohotovost oni ze ho len sledovat.
    ja musim ist za chvilu do roboty, ale bojim sa o nho.
    trosku kriva, labku drzi na hor ked sedi, je celkovo nesvoj. raz lezi tam, raz onam. ..nevie si najst miesto. bojim aby nedostal sok, ale to by asi dostal hned ak by bol alergicky ze ?
    a hryze si to stale…:(
    dakujem za rady
    #63022
    zita
    Člen
    Ani sa mu necudujem, ze je nesvoj. Ked mna stipne nejaky hmyz, tiez neskacem stastim. Skus mu to natriet octom, to mu ulavi od svrbenia. Ked sa bojis, ze si to bude hryzt (a to bude, vsak inac si ulavit nevie) tak mu na to priloz obklad z octovej vody a poriadne zabal. Kym sa k tomu dokuse, co sa urcite bude snazit, aspon sa zabavi a mozno dovtedy sa mu ulavi.
    #63023
    heny
    Člen
    Ďakujem urobili sme to tak.
    #63024
    katarina2
    Člen
    Samozrejme že si to hryzie svrbí ho to, ale za to sa nemusíš báť, vypadá to možno horšie než aké to naozaj je keďže nedostúpi na labku, to zato že ho to ešte bolí ale prejde to. Nie je to príjemné, aj ja by som sa bála o môjho, on včielky aj naháňa papuľkou chce ich chňapnúť vždy sa bojím, že raz príde s odutou papuľkou a ešte horšie ak mi pichne do očka. Zita Ti dobre radí aj ja by som asi tak urobila.
    #63025
    Sakul
    Člen
    Ahoj , je to normlane ze ho stipne neico 🙂 pravdu povediac ja to nierešim moj pes už dostal vela žihadiel lebo nahana osi aj do jazyka dostal potom kludne lezal cca20 min a sa zalizoval 🙂 cize pohoda 🙂
    #63026
    heny
    Člen
    Sakul pekná fotka.je nádherny 🙂
    Dakujem vam..
    Ja viem že preháňam trošku ale my sme na ustipnutia neni zvyknutí.môjho prvého psa nikdy včela
    neustipla,rockyho teraz 1x. Aj kliesta mal 1x len teraz nedavno.a jeho sestra ked mala ca10tyz ju vcela ustipla a chudatko zomrela..mato vravel ze rocky je ok.mu prezriem labku ked pridem domov.som este v robote.
    #63027
    katarina2
    Člen
    Je možné heny že to 10 týždňové ešte nemalo takú silnú imunitu a nezvládlo to štipnutie. Samozrejme každá sa rovnako bojíme o naše drobizgy či je to starší, či mladší psík keďže to štipnutie samo o sebe je nepríjemné aj keď to nemusí mať fatálne následky. Môjho psíka a už má 2 roky zatiaľ nič neštiplo a nemal ani kliešťa, aspoň si to myslím, nič sme nespozorovali, ale keby mal aj 5 – 10 rokov samozrejme, vždy by som mala obavy každého možného neželaného stavu. Ja napríklad mám vždy nepríjemný pocit keď tu čítam o svraboch a podobných kožných infekciách lebo môj predchádzajúci psík na to umrel, nedalo sa to zastaviť a vyliečiť až sme ho museli dať utratiť pred 4 a pol rokom. Ale aj to je možné, že som si nenašla lepšieho veterinára. Tentokrát, nič neriskujem, akonáhle sa mi veterinár nepozdáva už aj ho vymením, no zatiaľ som spokojná s výmenou, predchádzajúca mi nevyhovovala – už rovno jej prístup k psíkovi a mne mi nesedel!
    #63028
    wendy1
    Člen
    heny na ustipnutie vcelou je vraj dobre homeopatikum apis C30 – dava sa 1 tableta. POstihnute miesto je dobre schladit ladom, prip. ak mas doma dithiaden.
    #63029
    heny
    Člen
    dakujem wendy. rocky je uz ok 🙂 vcera som mu na to prilozila gazu- ci ako sa to vola s octom a obviazala . kym ho niekto skrabkal si to nechal na pokoji 🙂 ozaj stale ma hrcku po kliestovi . ..
    #63030
    Heny, tá hrčka po kliešťovi zmizne časom, Daisy raz tiež mala kliešťa (min. leto), ktorého sa nám nepodarilo vybrať celého, potierali sme to tou mastičkou Framykoin, pretože vet nám povedal, že to je postačujúce, že to časom stvrdne, urobilo sa z toho akoby pupák na 2-3 týždne a potom postupne zmizlo… ak máš pochybnosti, zavolaj vetovi 🙂
    #63031
    heny
    Člen
    to neni potrebne 🙂 neskrabe, nekuse si tu hrcku, je normalny, verim ze sama od seba zmizne 🙂 dnes si troska hryzol stipanec od vcely ale inak je ok :))
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.