vlčiak rast

  • This topic has 5 hlasov and 61 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 62 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47857
    vlčiak
    Člen
    Dobrý večer,chcel by som sa Vás spytať mam križenca nemeckeho ovčiaka a československeho vlčiaka ma 9 mesiacov važi 23kg a vysku v kohutiku ma 50 cm všetci mi vravia že je na svoj vek mala…čím možem začať ju krmiť aby nabrala svoju vahu ….može byť mlieko podrastie s neho?????????Ďakujem za poradenie……..:)
    #55203
    v 10 mesiacoch je dobre ešte 2 x ráno menej a podvečer viac a je to naozaj na vašej peňaženke čo si môžte dovoliť a koľko času tomu môžte venovať, pretože na 80% je to aj tak všetko o reklame, moje psíky a mala som ich už dosť mali zväčša tie najlacnejšie granule ale kombinované aj s našou stravou aj skostičkami hov. surovými aj tvaroh atd ale nikdy nemali problém žiaden, mali a majú nádhernú srsť krásnu stavbu tela a aj skvelé biele zuby bez zákrokov takže je to len na vašej voľbe. Iste priznám sa že ak by som bola na tom finančne lepšie logicky by som im dopriala možno značkovejšie ale myslím že kedže nikdy neboli problémy je to aj takto ok
    #55216
    vlčiak
    Člen
    Ako myslite obyčajnu bravčovu mast, a do toho vmiesat slnečnicovy olej????????vidite to som nevedel, mne zas poradili ze občas možem dat psovi surove vajce že vraj to je tirž dobre psovi na srst ale neviem…………….
    #55218
    ja neviem ale to je toľko rôznych otázok že až začínam mať pocit že si tu z nás niekto robí žarty :)))
    #55240
    vlčiak
    Člen
    no skusim to s nou dako trenovat, proste ze to nesmie :)dalej,by som sa chcel poradit …..zhruba pred 22 dnami som odčervil psa .daval som jej sice trochu aj suroveho masa a neviem teraz sa zase začala hryzt okolo chvosta….dufam že nejake parazity nema…..nema mat z coho skor myslim na tie červy.VO vykaloch som zatial nič neobjavil takže neviem. ale ma sa odčervovat každe 3mesiace nie, možem ju teraz odčervit??????Diky:)
    #55241
    netreba to preháňať ja mojich odčervujem d y do roka vtedy ak idem aj na preočkovanie vždy s jedným zoberiem na odčervenie aj pre druhého a vždy to stačilo
    #55242
    Smallblot
    Člen
    Určite by som neodčervovala pokiaľ na to nie je naozaj dôvod. Pokiaľ si nie ste istý a chcete sa predsa len uistiť, stačí zobrať časť výkalu a zaniesť ho veterinárovi na rozbor. Ešte jedna možnosť prečo to robí je a síce, že psík môže mať upchaté análne žliazky. Myslím, že je to bežné hlavne u menších plemien, neviem ako je to práve pri plemenách väčších. Nášmu ich musím chodiť čistiť pravidelne min. každé 3 mesiace. Ale mám yorkiho.
    #55243
    wendy1
    Člen
    Ked sa ohana za chvostom a pod. tak to mozu byt aj tie analne zlazy ako spomenula Smallblot. Zajdite za vetom a on to urobi, ja to prenechavam vetovi, kedze sa bojim ze jej ublizim, ale vela ludi to robi samo. Ja by som konala ako spominala Smallblot, ak sa vykal nepozdava.
    #55244
    zuz
    Člen
    Tiez som videla drvivu vacsinu dielov CM a viem ze el. obojok pouzil na psa cp hryzol gumy na traktore a na dadyho, ked ho ucil vyhybat sa strkacom. Ale aj ona sa vyvija. Teraz niekedy isiel diel, v ktorom otvorene priznal, ze si casom uvedomil, ze ostnac nie je vhodny, a uz vobec nie pre psa, ktory je neisty a nervozny, lebo ho vybudi este k vacsej sgresivite, a dal mu ho dole.

    Ide o to, ze pes ma inu nervovu sustavu, ovela citlivejsiu ako my a neobstoji ani, ze el. vyboj dostava akoze cez izolaciu – srst. Jednak si na to casom zvykne a clovek ma tendenciu zvysovat frekvenciu.
    A pes s “fritovanym” mozgom nie je nic moc. Ale je to cisto moj nazor. Ked nie je inej cesty a pomoze mu to nehryzt gumy, OK.

    Ja som len reagovala na to, ze keby chcel so psom aj jazdit, vyhol by sa kusaniu postrojom na bike.

    #55245
    vlčiak
    Člen
    dnes o 7:00 som ju odčervil (nalačno) dal som jej 3 odčevovacie tabletky PRATEL …o 14:00 som bol pri nej a začala vracat :(..neviem teraz boli tie tabletky učinneee, možem jej dat teraz zrat alebo az večer…
    #55246
    vlčiak
    Člen
    dnes o 7:00 som ju odčervil troma tabletkami PRATEL a dal som jej k tomu hrsť ganul …….o 14:00 som videl ako začala vracat….teraz neviem či vlastne tie tabletky splnili svoju funkciu ….a mimochodom teraz jej mozem dat zrat alebo az večer…:(
    #55247
    a kto tu hovoril o ostnatom obojku preboha ? a o tom že si na el,obojok má šancu zvyknúť ?? predsa ak sa pomôcka správne použije pár krát a zaberie to správne viac to netreba použiť a je to len jedna z rád ktorá zaberie aj to nie na všetkých psíkov ale určite by som to apriori neodsudzovala
    #55248
    wendy1
    Člen
    Mozte jej dat teraz jest ak bude chciet. Pratel je dost slaby, lepsie su dehinel, cestil alebo drontal – myslim ze tak sa to vola.
    #55249
    vlčiak
    Člen
    Dakujem velmi pekne za radu 🙂 a tej všej sučke sa polepsilo….či ani moc nie 🙁
    #55250
    wendy1
    Člen
    Dakujeme, nechcem este pisat dopredu, lebo sa mi to uz raz vypomstilo, ked som sa dopredu tesila. Buduci tyzden ideme na kontrolu a az ked vysadime lieky tak potom bude viac jasne ci je to ok a liecba pomohla.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 62 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.