vonku alebo v byte?

  • This topic has 5 hlasov and 4 odpovede.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46952
    vendyna
    Člen
    prosim o radu:od marca mam nemeckeho ovciaka,ktory je cely rok vonku.neviem vsak ci ho mozem nechat vonku aj cez zimu a to najmä v noci.dakujem za odpoved!
    #50740
    chajati
    Člen
    Dobry den,

    pre psa je idealne dostatocne mnozstvo pohybu a to najma v zime, vydatne krmivo, polosuche idealne, vela masa, vitamíny a často podať vlažnú vodu, vhodne je oblecenie. Pre dlhosrste psy nieje vhodne dramaticke striedanie teploty pocas dna (v noci byt, cez den vybeh). Odporucam Vam dostatocne velky koterec aj ked pes ma zabezpecene pravidelne vencenie. Takisto odporucam kvalitnu, ťažkú, oteplenú a priestrannú búdu pre Vasho milacika. Oteplena a priestranna buda zabezpeci psovi dostatocny komfort po treningu ci vychadzke. Ci uz sa vrati spoteny alebo mokry, v bude sa vysusi a pohodlne vyspi. Toto ma vyznamny vplyv na pohybovy a traviaci aparat. Samozrejme ak chcete chovat taketo plemeno v byte, je to narocne na cas pri venceni a hygienu psa. Oteplenu, cenovo dostupnu budu Vam viem dodat. Takisto aj koterec. Dodacia lehota je 7 dni, cena zalezi od velkosti, budy su typizovane, zateplene, pevne, odolne a velmi trvacne. Rad Vam poradim v oblasti krmneho rezimu – spravneho stravovania a treningu, zakladnej zdravovedy. Odborne konzultacie nas dvorny veterinar so sukromnou klinikou (20 rokov prax).

    E-mail: chajati@gmail.com
    Tel.: 0944 302 978

    #50742
    Viktoria
    Člen
    Vzhľadom na jeho vek ho určite môžeš nechať aj vonku. Pre psíka je lepšie, ked je na jednom mieste a nie von – dnu. On si už zvykol na klímu vonku a v dome by mu to nemuselo prospieť. Ale konečné rozhodnutie je predsa len na tebe.
    #50741
    Scylla
    Člen
    Jestli je pes zvyklý venku, a vy ho chcete venku chovat, můžete ho tam nechávat za předpokladů zmíněných v příspěvku od Chajati. Pobyt venku a zvlášť v kotci nenahrazuje psovi ale čas, který s ním trávíte vy, společnou činnost, procházky, hry a podobně. Představa – pes má velkou zahradu, nemusí se s ním ven – je dost častá, ale mylná. Jestli ale chcete pejska kamaráda, který bude rozumět vám a vy jemu, je lepší, aby byl tam, kde jste vy, to je v bytě, se svou smečkou, tedy s vaší rodinou.
    Tři venčení a dvě procházky zvládne každý, i když chodí do práce. Mám dva psy, mám je doma a zvládáme to v pohodě.
    Pro NO bych volila přirozené krmení, tam je snadné dávkování jednotlivých složek podle stupně zátěže, teploty a věku psa. Pokud se rozhodnete pro granule, tak určitě pro ty, které neobsahují konzervanty a soju. Štěníka je třeba krmit 5* denně, později třikrát a nu NO bych zůstala na dvou krmeních denně. Samozřejmý je přístup k čerstvé vodě.
    #50743
    katarina2
    Člen
    No ale ak sú veľké mrazy ja by som aj veľkého a dlhosrstého psíka pustila aspoň do predsiene bytu, lebo vedľa mňa u susedov majú vlčiakov celoročne sú vonku majú búdu aj taký letný domček ale bez kúrenia a veru keď v noci tak dobre pritiahol mráz som počula ako brechali a zavýjali, asi neboli v pohode.
Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.