vonku si beha po svojom

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Výcvik psa vonku si beha po svojom

  • This topic has 4 hlasy and 10 odpovedí.
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47730
    leylla
    Člen
    Dobry den,
    potrebovala by som poradit ohladom mojho psa. Je to pittbulterier, ma 4 roky. Nie je utocny ani ku psom ani k ludom, je velmi hravy.
    Vencim ho len ja alebo moja mama. Krmime ho takisto len my dve. Mama je mekksia, povoli mu vsetko a on to zacal zneuzivat. Zacal jej odbiehat, vonku neposlucha, nepribehne na povel. Jednoducho si beha po svojom, ked k nemu pride alebo na neho zavola, odbehne este dalej.
    Mna pocuva. Teda pocuval. Uz dvakrat odbehol aj mne. Ked na neho zavolam, jednoducho kasle na mna.
    Je mi luto, ked ho mozem vencit len na vodzke. Vzdy som chcela, aby si pobehal. Na sidlisku ho poznaju, vedia, ze nie je utocny. No ja si uvedomujem, ze takyto pes musi byt zvladnuty.
    Skusala som ho trestat ked som ho chytila, aj som ho zbila, nebavila sa s nim, nedala mu vecer jest. Jedoducho som hrala urazenu. Ale neviem, ci je to spravne riesenie.
    #54131
    leylla
    Člen
    Dakujem za rady.
    Ale ako mu dam najavo, ze to co urobil je nespravne? Nie je to prave tak, ze skusa, co si moze dovolit? (Nebudem potrestany – to znamena, ze mozem odbiehat stale).

    Viem, ze su za vencenie navolno pokuty. V poli, kam s nim tiez chodievam ho zasa nesmiem mat pusteneho, lebo by ho polovnici zastrelili ako skodnu (podla noveho nariadenia). U nas nie su zriadene ziadne vencoviska. Takze musime behat navolno aj s rizikom pokuty :-(.

    #54129
    Scylla
    Člen
    Není. Zbít ho po tom, co se nechal chytit je sdělení – příště se nenech, nebo tě zbijou…, nevšímání – to si nespojí s tím, že nepřišel, ani to odepření jídla.
    Nauč ho přivolání pomocí stopovačky a důslednosti a klidu. Popis jsem na tohle forum už psala, najdi si ho, prosím. Máš dobrého psíka, když není útočný. Držím palce.
    #54130
    Radím ti dobre zistiť si vo svojom okolí v prvomrade či nedostaneš pokutu za venčenie navoľno, lebo sa to šplhá od 66€ vyššie , dnes už ani ratlík nesmie byť nikde navoľno, práve to riešim s poľovníkmi v našej obci /riešia to aj meststkí policajti / a čo sa týka výcviku Scylla má pravdu že sa vždy treba vrátiť k začiatkom, stopovačke pochvalám a kľudu a ono sa to zas napraví…
    #54132
    jasné že každý psík skúša ako pre….svojho pána, ale ak si uvedomí že nemá navrch nebude to robiť.Čo sa týka trestov musia byť len formou dôrazneho napomenutia, vrátenia sa k základom a dlhej stopovačke ak nepríde na zavolanie podísť k nemu skúsiť znova ak nie treba si prísť celkom po neho inak si bude myslieť že sa mu to prepečie, preto stopovačka a nie voľnosť ,Ak nezaberá určitý povel , radím zmeniť taktiku a prejsť na inú formu privolania napr vystretá ruka ahvizd či píšťaľka
    #54133
    zuz
    Člen
    Vsimaj si a utvrdzuj ho v tom, co urobil spravne. To je podstatne. Cize ked ho privolas, pocitaj max. do 3, ak nezacne prichadzat, jemne stopovacku pritiahni (povel uz neopakuj, ani meno) a ked pride, pochval. Precvicuj kazdy den aspon 20 minut intenzivne a po case aj bez vodzky, ale hlavne “dozivotne” o tom je vychova… a musi to s nim trenovat aj mamina.
    Dohladaj si to na fore, je tu niekolko navodov.
    #54134
    Scylla
    Člen
    Pracuj se stopkou podle návodu, který jsem sem napsala. Pejsek na tebe nezkouší žádné dominance, jen jsi ho prostě nenaučili přivolání, nic víc v tom nehledej. Jiné formy přivolání nebudou mít efekt, protože je nebude chápat stejně, jako nechápe ty, které používáš. Procvičovat 20 minut intenzivně znamená psovi cvik totálně znechutit. Uč ho spolehlivé přivolání pomocí stopky doma, venku, u návštěvy, v obýváku, prostě všude. Důsledně, klidně, pozitivně, na první povel, s pochvalou.
    #54135
    myslím že najväčšiu chybu robia práve tí psíčkari čo si myslia že ak ho dnes niečo naučia zajtra to vie a môže prejsť na iný cvik /inak to beru ako svoje zlyhanie /,
    lenže ako vraví Scylla je to denno denné precvičovanie a zdokonaľovanie, čím viac psík neposlúchne tým viac máte šancí urobiť nápravu 🙂 takže pohodaaaa a klííídek :)))ono to príde
    #54136
    zuz
    Člen
    Tak som si zobrala hodinky. Mea culpa, v skutocnosti zakladne “prostne” trvaju maximalne +/- 5 minut.
    To si myslim, ze psiska neznechuti a ani pana by nemalo:)

    Este sa tu riesil Desensky. Tak sme mali na cvicaku pana, ktory 2 (!!!) roky nepustil psa so stopovacky.
    Dotycny pan absolvoval free sobotu, ale z celeho precvicovania si zafixoval len to, ze ma mat psa na snure.
    Mam doma VHS od RD, pozrela som si ju celu a je fakt, ze ked si to clovek pozrie len raz, bez akychkolvek predoslych skusenosti a praxe, nepochopi, co mu hovori.
    Takze aj dotycneho pana sme museli naucit znova pouzivat reakciu na meno, privolanie, pritiahnutie,odmenu atd., pretoze presvihol obdobie budovania dovery. Nastastie, pes zije v dnesku, takze za dva tyzdne zacal fungovat. A pan priznal, ze tomu pocas cvicenia v Cechach nerozumel, ale nespytal sa. Komunikacia je casty problem. (tym nemyslim cestinu)

    #54137
    veru aj v medziľudských vzťahoch je to o komunikácii nie to medzi psíkmi a pánmi treba im rozumieť…
    #54138
    Scylla
    Člen
    U RD na webu na hlavní stránce je podrobný návod, jak se stopovačkou pracovat. Škoda, že si to ten pán nepřečetl.
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.