Inzercia psov, forum o psoch › Diskusné Fóra › Chcem psíka › Všetko čo treba na začiatok
- This topic has 8 odpovedí, 7 hlasov, and was last updated pred 1 year by
finekohana45.
- AutorPríspevky
- o #48774
Keiichi_sk
ČlenSom tu nový a to je dôvod prečo som šiel do tejto sekcie.
Zajtra by som si mal ísť pre nového psa. Majiteľka zomrela a pes bol týraný.
Psa budem mať prvý krát a preto by som potreboval vedieť čo všetko musím kúpiť a legislatívne vybaviť.
Je mi jasné že mu musím kúpiť pelech, obojok, náhubok, vôdzku, jedlo.
Legislatívne : Veterinár, psa očipovať, registračnú známku a zaplatiť poplatok na miestnom úrade.Mohol by tu niekto napísať čo všetko naozaj treba.
Ďakujem pekne.19. novembra 2015 o 1:14 #63000Veronika_27
Člen19. novembra 2015 o 1:14 #63001Keiichi_sk
ČlenIde o miešanca jacka a nevie sa 🙂 ale tak som radsej za miesanca.19. novembra 2015 o 1:15 #63002zita
ČlenEste misku na jedlo, a misku na vodu.
Kedze nevies co je zvyknuty zrat (mozno kadeco, ked sa on nestarali) tak na zaciatok mu kup nejaku dietnu konzervu a kvalitne granule. Zacni ho krmit pomaly, radsej viac krat za den po mensich davkach a prestriedaj to aby si zistil co mu najviav vyhovuje (dcerina kamoska tiez prichylila takeho havosa a chudak nezral u nich prvych par dni, kym nezistili, ze jemu granule nic nehovoria. Konzerva sa asi viac podobala na to co zvykol zrat, tu potom zozral). Ak bol drzany o hlade, tak bude mat snahu zdlabnut vsetko co dostane a to potom neskonci dobre. My sme odchovali dve najdene stenata a pri prvom sme z nevedomosti davali vela, lebo vsak vsetko zozral, tak mu ja asi malo. Skoncilo to hnackami a zvracanim z prezratia. Tak sme to liecili viac ako mesiac, kym sa mu brusko “skonsolidovalo”.
A este mu nakup hracky. Ked bude sam, aby sa nenudil a nedevastoval domacnost. Kebyze sa dalo prvych par dni byt s nim doma asi by bolo najlepsie. Aj by si ho postrazil aj by nebol v strese zo zmeny prostredia. Prvych par dni je velmi dolezitych.19. novembra 2015 o 1:15 #63003katarina2
ČlenAk máte jacka russsela teriéra, tak bude asi podobný môjmu len na kratších nôžkach. Môj je Parson russel terier, títo majú dlhšie nôžky. Sú to hyperaktívne a hravé psíky ale nie sú agresívne, no ak ten Váš bol týraný asi mu potrvá kým si získa Vašu dôveru, bude treba k nemu veľa trpezlivosti, kým si zvykne že u Vás už má ozajstný domov a bezpečie. Držím Vám palce aby ste si na seba skoro zvykli a stala sa z Vás nerozlučná dvojka alebo trojka, – neviem koľký okolo neho budete.19. novembra 2015 o 1:15 #63004Veronika_27
ČlenVeru, so stravou treba opatrne… viete čím bol krmeny pred tým? Výrazné zmeny v potrave zaťažujú tráviacu sústavu psa, najlepšie by bolo možno začať ryžou a uvareným kuracím mäskom a postupne zamiešavať nejaké granulky, neodporúčajú sa typu darling, pedigree a spol, teda komerčné značky, radšej kúpte kvalitnejšie v zoochove.19. novembra 2015 o 1:15 #63005heny
Člen… est by som poradila — s laskou to neprehanajte:) myslim to v dobrom.aby ste nedopadli ako my.. my mame 2och.jedneho od malicka, druheho
adoptovaneho z utulku, svagrina stale, chudacik ktovie aky zivot mal, sa k nemu doteraz sprava ako k dietatu, v nasej ,,svorke,, sa zaradila pod neho , a na nas zo zaciatku utocil lebo aj nas si chcel podmanit. nepodarilo sa mu to 🙂kedze bol vas psik tyrany, pravdepodobne potrebuje zdvihnut sebavedomie, potrebuje dobreho vodcu, a nie niekoho kto ho bude lutovat . takze od zaciatku sa k nemu aj tak spravajte. ..
prajem vela krasnych chvil s vasim hafanom.
1. decembra 2017 o 14:52 #94497veribr
Účastník (Participant)Informácie máš presné. Psík vlastne ani nie je tak náročná vec. Okrem základných veterinárnych vecí potrebuje aj základnú výbavu, aby mal kde spať a z čoho jesť a piť, tiež nejaké hračky, deky, niečo na hryzenie. Ak chceš skúš si základné veci pozrieť aj tu https://www.kuponyzdarma.sk/hej-sk/ v sekcii chovateľské potreby nájdeš toho dosť 🙂
13. novembra 2022 o 6:07 #95045finekohana45
Účastník (Participant)seriózna ponuka úveru
Vybavujeme – poukážky, úvery, konsolidácie, odpustenie dlhov, vymáhanie – financie na podnikanie, bývanie, rekonštrukcie, splátky dlhov. Stojí vám za to rýchle a jednoduché riešenie finančnej situácie od súkromnej osoby s okamžitou realizáciou do 7 pracovných hodín v kancelárii. Garantujeme diskrétnosť, solídne jednanie, 100% riešenie s jasnými podmienkami pre klientov nad 18 rokov: zamestnanci, dôchodcovia, študenti, mamičky na MD, dpp, nechajme vyriešiť vaše starosti na: plachetskahana7@gmail.com - AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
O akého psíka ide? Kríženec či nejaká konkrétna rasa?