Výcvik hluchého psíka

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Výcvik psa Výcvik hluchého psíka

Označené ako: ,

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Príspevky
  • #93700
    lilo635
    Účastník (Participant)

    Ahojte,
    Máme 6 mesačné šteniatko fr.buldočka – fenku a je hluchá. Máme ju už od 3.mesiaca a na jej hluchotu sem si celkom zvykli. Ovláda nejaké povely na posunky, ale veľmi to závisí od jej nálady. Problém však je, že nevieme ako ju trestať. Reaguje na povel rukou, ale to len na chvíľu. V súčasnosti začala dosť agresívne reagovať na jedlo. Priateľa dokonca rafla do nohy, z čoho sme zostali riadne zneistení. Viac menej nevieme ako jej to vysvetliť, že robí niečo zlé.
    Ďalší problém je, že u rodičov je druhý psík, veľký bojko, a naša mu robí celkom zle. Kúše ho, naháňa, berie to ako hru, no jemu sa to nepáči a uteká pred ňou. Návšteva väčšinou konči našim naštvaným odchodom domov.Niekedy tam ale potrebujeme ostať na víkend a v tom je vždy problém.
    Prosím, poraďte ako na výchovu. Prerastá nám to tuším cez hlavu.
    Ukľudní sa vôbec niekedy? 😀

    Ďakujem

    #93702
    Lillyan
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň, potrebujem pomoc! Náš psík má vyše 15 rokov a od včera večera nevidí. Lekár povedal, že oslepol na jedno oko a vraj cez druhé ešte niečo vidí. Vraj je to glaukóm a mal aj teplotu. Náš psík je chovaný vonku okolo domu a už ani nepočuje. Veľmi sa bojí, nakoľko je zima nemoue byť vonku lebo umrzne. Sedí a pozerá doblba.Dnes sme ho zatvárali do garáža, aby neumrzol. V garaži len sedi a čumí do blba. Na svoj vek bol veľmi živý a teraz sa obávam aby nedostal depresiu. Tak sa o neho bojíme, čo máme robiť? Aké sú vaše skúsenosti? Je šanca, že prežike zimu? Prosím pomošte nám. Čo mame robiť? Bytový pes sa lahko uči ale čo nebytové psy?! Prosím o pomoc. Vopred ďakujem.

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.