zlaty retriever

  • This topic has 7 hlasov and 10 odpovedí.
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47567
    zaujimalo by ma ci z retrieverom treba chodit k psiemu kadernikovy,strihat a pod.?
    #53112
    majka78
    Člen
    A co hovoris na ten furminator,mala by som ho pouzivat?
    #53104
    Retriever nie je plemeno, ktoré by bolo ako návštevník psích salónov tým najtypickejším.
    Treba ho v prvom rade starostlivo a pravidelne česať, je to plemeno ktoré má veľmi hustú podsadovitú srsť.Štenatá sa doporučuje česať aj každý deň, jemná šteňacia srsť sa oveľa ľahšie zakudlí ako srsť vyzretá. Zvyšenú starostlivosť treba retrieverovi venovať aj v období výmeny podstady – na jar a na jeseň.
    Srsť retrieverov má veľmi dobré samočistiace vlastnosti, preto ich nie je potrebné kúpať obzvlášť často.Stačí 2x do roka, pokiaľ si to nevyžiada nejaká zvláštna situácia tak častejšie netreba. Je nutné ale vždy používať kvalitnú kozmetiku určenú pre psíkov.
    Retirever sa strihá len v príprave na výstavu a to len na určitých častiach tela -predok hrhdníka, krk, plecia, zadné laby sa strihajú v zadnej časti po pätu a predné laby od spodku po tzv. “zástavku”. Chvostík sa môže upraviť strihom do tvaru čepele.
    Takáto príprava pred výstavou nesmie byť čerstvá, max.2 týždne pred výstavou aby srsť mala časť ľahnúť a dostať sa do prirodzeného tvaru.

    Ak toto nezvládnete sama doma, je lepšie zveriť psíka do rúk odborníkovi,napr. v salóne pre psíkov.

    #53105
    Jurinka
    Člen
    Súhlasím s furudal-chan,srsť retrieverov má veľmi dobré samočistiace vlastnosti. Treba však dávať pozor aby psík nechytil blchy, vyskúšaný mám v tomto smere obojok Kiltix, ktorý chráni havkáča nielen pred blchami, ale aj kliešťami. Určite odporúčam.
    #53106
    majka78
    Člen
    Ja mam tiez zl.retrivera,ma 8,5 mes. a chcem sa spytat,ako casto by som ho mala cesat.Kupila som mu Furminator,ale zda sa mi,ze mu to berie privela srsti.Na druhej strane,ak ho vycesem,na druhy den zasa pusta chlpy.A este by som chcela vediet,ci by sa mala aj cez zimu zastrihavat srst okolo brusiek na labkach.Dakujem za radu.
    Tiez suhlasim s tym kupanim,ale ja ho podla potreby osprsim cistou vodou.
    #53107
    wendy1
    Člen
    Furminator je dobre pouzit raz za tyzden az dva. Cesat beznou kefou ho mozes aj kazdy den.
    Je to mozno lepsie ak to bude mat zastrihnute kvoli snehu a pod. ale nie je to nutne.
    #53108
    zuz
    Člen
    Ja som zas proti strihaniu srsti okolo brusiek. Je to dobra tepelna izolacia proti snehu aj proti smykaniu.
    Ked sneh zlezie, osrstenie sa zoslape samo. Lbaky vytieram suchou handrou.
    Ak je vonku nasolene, pred vychadzkou natriem bruska vazelinou alebo jelenim lojom v takych hrubych tubach.
    #53109
    nikdy by som Retrivra nestrihala ,celkom postačí pravidelne vyčesávať , odstrániš tým väčšinu nečistôt a srsť bude krásna lesklá a hladká môj havko vydržal 15 rokov a vyzeral dokonca koby mal 2 roky, bol aj vonku aj vovnútri
    #53110
    wendy1
    Člen
    Ona myslela len labky na bruskach ( je to niekedy dobre, lebo sa tam nezachyti tolko necistot, ale labky su zas viac vystavene soli a postrekom ). Je to niekedy dobre kvoli spine. Vystavne psy sa zvyknu upravovat ( aj zlate retrievre ), ale lepsie je to nechat odbornikom. Zvyknu im prave dole pristrihnut odstavajuce chlpy a pod.
    #53111
    ja viem napriek tomu ich to chráni a o to ide, príroda predsa nemala v pláne kaderníkov u psa :)je to len o pohodlí majiteľa lebo im nanesú domov menej nečistôt
    #53113
    s tým nemám skúsenosť ,ale nikdy mi žiadna taká vymoženosť nechýbala, bol vyčesávaný a kúpaný podľa potreby a počasia a ked odišiel na večnosť mal kožuch ako zamladi
Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.