zmena naklonnosti k panovi – naviazanie na druheho clena rodiny

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa zmena naklonnosti k panovi – naviazanie na druheho clena rodiny

  • This topic has 5 hlasov and 11 odpovedí.
Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47774
    jahhu
    Člen
    Prosim o pomoc,
    mame v rodine maltezkeho psika asi rok a pol stareho. Pes patri sestre- je jeho panom, krmi ho, chodi s nim von… pes jej bol oddany uplne donedava. ja som pre toho psa jedna velka hracka, za mnou si stale nosil hracky a chcel sa hrat. Sestra ho nechala doma a odisla asi na 20 minut von(co aj bezne robievala), ako sa vratila, tak ju privital, ja som sa s nim zahral, pohladkal so ho a odvtedy je na mne nonstop nalepeny ale doslova!! place, ked sa niekde zatvorim,besne skrabe na dvere. v noci nechce so sestrou spat v izbe co bolo doteraz absolutne nepredstavitelne , ze by spal niekde inde, to by preplakal celu noc, teraz chce spat iba so mnou. stale na mna pozera a ked urobim akykolvek pohyb aj v noci v posteli, tak zacne velmi prudko vrtiet chvostikom. Cely tyzden predtym ako sa to stalo sme boli cela rodina chora s chripkou doma a pes tiez dostal hnacky a vracal, dostal injekcie antibiotik a infuzie 2 krat a teraz papa antibitika enroxil flavour 150 mg… berie 1 a pol tablety. Som z toho dost mimo, nechce nikoho ineho z rodiny iba mna…stalo sa to uz niekomu? da sa to same doporiadku a vrati sa ku svojej pani alebo ako tomu pomoct, aby sa to vratilo do starych kolaji??

    za kazdu radu budem velmi vdacny
    prosim pomozte

    #54652
    každý psík si v podstate vyberie sám kto mu viac sedí a ku komu bude viac inklinovať , to je ako s deťmi každému sa snažíte urobiť všetko čo najlepšie a aj tak sa každý správa inak pravdepodobne by sa mala sestra rovnako hrávať a nie len krmiť a naopak.V podstate by sa mal ku každému chovať rovnako,aspoň čo sa týka rešpektu a to že sa radšej hrá s vami, predsa ani vy si nevyberiete hocikoho,Pokiaľ vám to až vadí treba mu občas naznačiť váš vlastný priestor do ktorého nesmie a nevšímať si jeho doliezanie až kým ho to prestane baviť, potom to bude robiť len ak mu dovolíte,ale chce to čas.Môj 11 mesačný tvrdohlavec by si najradšej presadil tiež hry kedykoľvek, dokonca mi pár krát zhodí hlavou ruku z myšky na PC aj s hračkou aby dal vedieť že sa chce hrať ale ak sa mi práve nechce alebo nemám čas stačí sa postaviť ukázať vedľa na miesto kam chcem aby si ľahol a mám pokoj… / aspoň na čas / potom ked môžem sama si ho privolám a zahrám sa ale nie ak si to vynúti….to by bolo príliš dominantné
    #54653
    Scylla
    Člen
    Pejsek si evidentně vybral toho, komu rozumí kdo rozumí jemu. To, kdo psa krmí, není podstatné v tom, koho pes považuje za svého člověka. Pes vnímá hierarchii v rodině a sám jí bude respektovat. Bude se chovat ke každému trošku jinak, podle jeho hierarchického postavení v rodině a podl své náklonnosti k tomu danému člověku. Podle tvého popisu je pejsek pořádně rozmazlený. Začněte ho učit samostatnosti a vysvětlujte mu, že nějaké kňučení se vám vůbec nelíbí. Bude třeba najít střední cestu v tom, kdy pejskovi vyhovět a kdy ne. Když mi pes nacpe hlavu pod ruku s myší, když pracuju, stejně jao Praveje, podrbu ho, pomazlím a nechám ho, aby si ke mně přilehl a počkal, až na něj budu mít čas. To, že žádost o hru je projev dominance, je podle mého názoru pověra. Vynucování si pozornosti ve stylu projevu Já chci!! a ty sebou páníčku hoď, také nepovažuju za dominanci, ale za nevychovanost a rozmazlenost psa a jako takovou jí řeším.
    #54654
    no vidíš a sme tam kde sme boli, zas zhadzuješ názor iných , mne to funguje a aj ja sa pomaznám s havinom viac ako je niekedy treba , ale ak to urobí 3 x za sebou lebo ON sa chce práve v ten moment hrať aj ked ja nemôžem je to čistá dominancia, poznám si vlastného psa a viem čo na neho platí a s tými poverami už prestaň kto sa tu akých povier drží ?? sú to skutočné niekoľkoročné skúsenosti a je na tých ktorým radím aby si vybrali to čo bude fungovať u ich psíka….
    #54655
    Scylla
    Člen
    Prosím tě, co je na tom za shazování, když napíšu svůj názor, jak bych to řešila? Mně zase funguje můj postup. Co je na tom špatného? Ty bys to řešila tak, jak jsi popsala, já jinak, také jsem to popsala. Tohle je diskustní forum, a zadavatel je určitě svéprávný a vybere si to, co se mu bude hodit a bude fungovat na jeho psa.
    #54656
    ty nepíšeš len svoj názor ale : Když mi pes nacpe hlavu pod ruku s myší, když pracuju, stejně jao Praveje, podrbu ho, pomazlím a nechám ho, aby si ke mně přilehl a počkal, až na něj budu mít čas. To, že žádost o hru je projev dominance, je podle mého názoru pověra. … a to už je to o čom sa stále bavíme robíš z iného názoru debilov a mám už toho v celku dosť
    #54657
    Scylla
    Člen
    …. promiň, ale konstatuju jen a jen to, že se ve stejné situaci zachovám jinak, protože prostě chci mít se psem klid a pohodu. Případně jen pootočím hlavu a pes ví, že teď ne. Ostatní, co tu píšeš, je jen a jen tvůj výklad. Přece není povinnost chovat se ve podobné situaci tak, jak to popisuješ? Mně spíš připadá, že ti vadí, že nesouhlasím s tvými názory o dominanci a tak. Tady je ale diskusní fórum, takže si myslím, že každý může slušnou formou prezentovat svoje odlišné názory a pokud je třeba, zdůvodnit to, proč je má a jak k nim došel.
    K tomu, že nevstávám a psa nevykazuju od sebe, ale dám mu najevo, že jsem ráda, že je se mnou a chce se se mnou bavit, ale prostě na to teď není vhodná doba, jsem vypozorovala ve smečce psů. Když někdo někoho vyzve ke hře a ten si hrát nechce, nastaví rameno, odvrátí a lehce pozvedne hlavu a na výzvu nereaguje. Druhý pes to respektuje, a pokud ne, první pes gesto zopakuje a lehce zabručí. Proto se chovám tak, jak jsem popsala. Popiš prosím, proč ty se chováš, jak jsi popsala ty? Jsme na diskusním fóru.
    #54658
    wendy1
    Člen
    Su tu dva nazory, majitel nech vyskusa jeden z nich. Ak sa mu nebude darit tak vyskusa druhy.
    #54659
    zuz
    Člen
    Este sa tu nepisalo o jednom aspekte. Jahhu, si skutocne zdravy? Zmena vztahu psa k Tebe, mohla nastat aj kvoli zdravotnym problemom. Pes analyzuje cloveka cuchom aj chutou. Ak Ta napr. zacal olizovat velmi casto, teoreticky mozes mat cukrovku, pes moze citit znizenu hladinu cukru. Pes vyciti bliziaci sa epilepticky zachvat, infarkt a pod. Preto chce byt v blizkosti cloveka, aby ho ustrazil, keby nieco. Takze ked si pisal, ze bola rodina chora, si Ty urcite fit?
    #54660
    jahhu
    Člen
    no zdravy celkom nie som este… co sa tej choroby tyka…ale to nie sme este nikto, dokonca sestra kasle este viac ako ja
    #54661
    jahhu
    Člen
    ja som sa asi nevyjadril uplne presne… jeho nezaujima nic ineho len ja, prakticky pred tym zlomom bol takmer stale iba pri sestre, hravala sa s nim, rad sa od nej nechavam skrabkat atd atd…. dnes pri nej akoby ani nechcel byt, zahra sa tak na par sekund, nechce sa dat od nej pobozkat, stale sa od nej odvracia…. prakticky, toho psa nezaujima nic ine , len to aby mohol byt v mojej pritomnosti non-stop a to predtym bol pri mne tak na hru, obcas nakukol do izby, nechal sa poskrabat a usiel ku sestre.
    #54662
    Scylla
    Člen
    Docela jednoduché: tvoje sestra mu leze kamsi, opečovává ho a tak dál. Říká se, že čím víc lezeš psovi někam, tím dřív tě tam on pošle. Což se asi stalo. Zjistil, že tvůj způsob hry a chování vůči němu není afektovaný, je upřímný, asi mu tolik někam nelezeš, tak tě vyhodnotil jako důvěryhodnějšího a srozumitelnějšího a tím pádem si tě prostě vybral. Jesli se chce sestra vrátit ke psovi, měla by ujednotit svůj styl s tvým.
Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.