Zufalstvo – ako odnaucit 14 mes. psa robit potrebu v byte

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Výcvik psa Zufalstvo – ako odnaucit 14 mes. psa robit potrebu v byte

  • This topic has 15 hlasov and 27 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 28 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48295
    jessi
    Člen
    Dobry den, uz som natolko zufala, ze sme zacali premyslat o tom, dat psika prec. Mame ho od veku 4 mesiacov a na zaciatku sme s nou (parson terier) mali rovnake problemy – aj napriek tomu, ze sme s nou chodili von kazde 2 hodiny, robila potreby takmer zasadne dnu (na koberec)! Po Par mesiacoch (!!!) sa nam ju podarilo uspesne naucit vyprazdnovat sa von. Vsetko bolo fajn, kym sme v auguste nesli na 2 tyzdne na dovolenku a psa sme dali ku kamaratke. Ocurala jej cely byt (to napriek tomu, ze bolatakmer cele dni v zahrade) a odvtedy sme opat tam, kde sme boli kedysi. Dnu nam robi obidve potreby kazdy den (samozrejme aj von, no kazdy den aspon raz aj dnu). Ked som s nou von, velku potrebu nevykona len tak niekde, ale len na urcitych miestach a niekedy ani tam nie, aj ked vidim, ze jej “treba”. Viete mi niekto prosim poradit, cim to je a co robit, lebo absolutne nic na nu neucinkuje 🙁 dakujem
    #57732
    Kikolinka
    Člen
    no ja mam fenku jack russell teriera.. a miestami ani neposlucha. ani von sa pomaly nepyta. ale citala som ze pri jackoch je to tak ze kym to pochopia tak mozu mat aj 2 roky… moja ma cca rok a pol… skuste dat nejaky tip.
    #57733
    Moj psik ma uz 9 mesiacov a v pohode uz necika doma. Pani veterinarka nam poradila kupit plienky pre psikoch a isli sme do chovewu a na tu plienk treba nakvapkat trochu takej vodičky co ti tam na to daju a v pohpde sa odnauci. Ten pach vodicky mu bude voniat. Inac ta vodiicka nesmrdi ani vobec nema ziadny pach iba psika pritahuje… Vela stastia !!
    #57734
    Denny
    Člen
    Kikolinka,

    moja stará mama má fenku jack russell teriera :))
    Keď si ju kúpila, tak mala 9-týždňov.
    Vtedy bola v zahraničí a pekne sa o ňu starala, len si myslela, že sa naučí časom všetko, čo musí, a keď bola s ňou vonku a chcela aby za ňou fenka prišla, tak mohla robiť čokoľvek, ale fenka ju nepočúvala. Tak si moja stará mama myslela, že časom fenka dospeje a naučí sa to. Teraz sa moja stará mama presťahovala späť na SVK, poblíž nášho domu, tak k nej častejšie chodím. A začala som troška fenku cvičiť ja a behom týždňa vedela povel ku mne na 1. A všetko som robila iba pomocou odmien a pochváľ :)) Ono je naozaj pravda, že ani my ľudia nerobíme zadarmo :)) Najprv som tomu neverila, že i u psíkov to bude zaberať, ale už to tak robím i u môjho psíka 🙂 Samozrejme nie vždy sa musia dávať odmeny, ale psík musí pocítiť to, že keď ho zavolám, tak mu nič zlé nehrozí, ale hrozí mu iba pochvala a prípadne občas i odmena. Ale zo začiatku skúšania tohto povelu ,,Ku mne”, som dávala odmenu vždy. Samozrejme, najprv mi to nešlo a už som ani nedúfala, že to môjho psíka naučím, to po týždni to vedel :)) A tak isto som postupovala i u fenky mojej starej mamy :))

    Držím palce!:))))

    #57735
    Kikolinka
    Člen
    Denny, dakujem za radu ! 🙂 Uvidime, ci pomoze.. Ale ona je taka prefikana, ze ked jej aj dam tu odmenu tak ona sa urazi nezje to a dovidenia :D:D:D
    #57709
    Maria55
    Člen
    Nestačí so psom chodiť každé 2 hodiny von, dokonca som názoru že je to zbytočné. Treba si všímať jeho chovanie. Základom je psa vyvenčiť hned ako vstanete s postele, to je priorita, ked máte ohradený pozemok je to ľahké, vy vstanete, vypustíte psa von a v klude dokončíte rannú toaletu. tažšie je v byte, musíte dať seba do poriadku a potom rýchlo so psíkom von. Treba si uvedomiť, že na to nestačí pár minút ! Dôležité je aj to, aby takýto pes bol pred začatím tohoto výcviku v noci uzavretý v svojej klietke alebo provizornom boxe. Teda nesmie mať počas noci volný pohyb. Dalej v pribehu dňa si pár dní všímať chovanie psa. Akonáhle začne hladat po miestnosti miestečko, oňuchavať podlahu alebo steny, momentálne ho pustiť von. taktiež večer pred spaním, teda pred zavretím do boxu. Výsledky sa urcite dostavia v priebehu týždňa.:)))))
    #57710
    jessi
    Člen
    Ahoj Maria, dakujem za odpoved. Bohuzial tu narazam na jeden zavazny problem, a sice, ze nasa mala nevydrzi v klietke ani minutu. Kupili sme jej treningovu klietku (ohradku) este ked sme ju doniesli domov a nevyuzili sme ju poriadne, pretoze tam strasne vyvadzala, udierala sa, bola ako zmyslov zbavena 🙁 Dalsia vec je, co som poriadne nenapisala v mojej otazke, ze ona sa vie pytat, ked chce ist von. Ja mam vsak taky pocit, ze to robi naschval. V druhom pripade to robi, ked ju vonku nieco “rozrusi”, cize napr. vidi ineho psa – a to je uz koniec. To by som s nou mohla von ostat aj 2 hodiny a potrebu proste nevykona… Bola dost asocializovana, ked sme si ju doniesli domov, mozno to ma korene v tom, pripadne je asi vystresovana, napr. dost ziarli ked sme s partnerom spolu – preto s nou chodime von vzdy len jeden, lebo ked sme obaja, vtedy je dost tazke “donutit” ju vyprazdnit sa von. Viem, ze by tu bolo vhodne mozno zavolat nejakeho cvicitela, no problem je, ze sme v Anglicku a my na nu hovorime slovensky – neviem ci by ho chapala? 🙂 Co myslite?
    #57711
    Cvrkina
    Člen
    Mohli by ste ho skúsiť naučiť na noviny a potom tie noviny vynášať von… potom ich dáte preč a myslím že by sa na to miesto vyčúral … neviem.. ale môžte skúsiť keď nechcete aby vám čúral na koberec… tak aspoň na noviny
    #57712
    Smallblot
    Člen
    Učenie na noviny zbytočne predlžuje čas naučiť sa čistote. Pes musí od začiatku pochopiť, že vnútri sa proste nečúra, tými novinami sa to len zhorší. Nielen ja, ale aj ostatní majú práve s novinami zlé skúsenosti, náš sa naučil práve “vďaka” novinám robiť potrebu v približne 8-9 mesiacoch a ešte aj keď mal 1 rok sa mu sem tam stala nehoda, takže noviny rozhodne nie. Myslím, že veľmi podobnú skúsenosť má odtiaľto z fóra Heny pri prvom psíkovi.
    Teraz to nemyslím nijak v zlom, ale myslím, že je tam problém aj v tom, že psík si vás “vychoval”. Ako to, že nevydrží v klietke? Lebo vyvádza? Áno vyvádza, lebo tam nechce byť. A to, že ju odtiaľ dáte preč, lebo je vám ju ľúto, ste ju práve naučili, že “dajú ma do klietky, budem chvíľku vyvádzať a však ma odtiaľto pustia von”. Ona sa musí naučiť, že to, že je v klietke je úplne normálne. Navyše pes si nenašpiní na miesto, kde je zvyknutý spať.
    Pokiaľ sa “pokazila” u vášho psíka čistotnosť, treba začať odznova. Venčiť často, po každom jedle, po prebudení, pred spaním… postupne čas medzi jednotlivými venčeniami zväčšovať. Ak spraví potrebu vnútri, zobrať okamžite von. Je zbytočné hrešiť, dielo bolo totiž už dokonané. 🙂 Takže zobrať opäť von. Nástojiť na tom, že keď ju dáte do klietky, tak tam musí byť. Prvé dni budú hrozné, ale treba vydržať, ona si musí zvyknúť.
    Ešte ma napadá, že dôvod, prečo vašej známej očúrala celý byt, hoci bola celý deň na záhrade môže byť práve v tom, že nebola na to zvyknutá, byť na záhrade a vyčúrať sa tak (?). Náš má tiež výbeh do záhrady a niekedy tam môžme byť aj pol dňa a sem tam si tam “ucikne”, ale i tak s ním musíme ísť v konečnom dôsledku na normálnu prechádzku, pokiaľ chceme s ním ísť dovnútra, pretože len tak je zvyknutý sa naozaj vyčúrať – precikávať pachy.
    #57713
    wendy1
    Člen
    Suhlasim so Smallblot vo vsetkom.
    #57714
    heny
    Člen
    na noviny neucit-ako pise smallblot, nebude vam chciet vonku cikat. .taktiez suhlasim- ucit od zaciatku…. drzim palce
    #57715
    Cvrkina
    Člen
    Smallblot 🙂
    Zrejme máš pravdu .. ja som dala len návrh a presne na to som čakala akú dáte vy skúsenejší radu 🙂 … Pretože som vedela, že hneď nasadíte dobrú tému 🙂 .. chcela by som poďakovať všetkým že ste mi dobre poradili aj v mojom fórum (štekanie) .. a aj by som vás chcela pochváliť že ste veľmi skúsený ľudia 🙂
    #57716
    wendy1
    Člen
    A je cistokrvna? Na 100%?
    #57717
    arlend
    Člen
    ano, urcite je cistokrvna
    #57718
    geppy
    Člen
    Aj ja suhlasim zo smallblot…..
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 28 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.