Smallblot

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 684 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: vlčiak rast #55242
    Smallblot
    Člen
    Určite by som neodčervovala pokiaľ na to nie je naozaj dôvod. Pokiaľ si nie ste istý a chcete sa predsa len uistiť, stačí zobrať časť výkalu a zaniesť ho veterinárovi na rozbor. Ešte jedna možnosť prečo to robí je a síce, že psík môže mať upchaté análne žliazky. Myslím, že je to bežné hlavne u menších plemien, neviem ako je to práve pri plemenách väčších. Nášmu ich musím chodiť čistiť pravidelne min. každé 3 mesiace. Ale mám yorkiho.
    odpoveď na: vypadavanie srsti #55751
    Smallblot
    Člen
    Má to suché alebo to mokvá? Má to svrbivé?

    Podľa mňa môže ísť aj o demodikózu. Určite by som Vám odporúčala navštíviť veterinára, ktorý by spravil zoškrab a následný rozbor.

    odpoveď na: rada #55762
    Smallblot
    Člen
    Čo jej dávate jesť? Ako dlho to má? Má to aj svrbivé (škriabe sa?)? Aký má obojok/vôdzku – či to nemôže mať aj nejakú kožnú reakciu z toho. Určite s ňou choďte veterinárovi, nech ju pozrie.
    odpoveď na: prípravky proti klieštom #55502
    Smallblot
    Člen
    V zásade si myslím, že je jedno, aký prípravok použijete, pokiaľ je dodržané dávkovanie podľa veľkosti psa, ale na menšie psíky je myslím že lepšia pipeta. My sme mali na Yorkiho Frontline sprej a dostali sme po ňom blchy, takže od toho sme upustili. Dlho sme sa ich zbavovali a ako posledné čo nám naozaj zabralo, bola pipeta Stronghold, ktorá by zároveň mala psíka aj odčerviť.
    odpoveď na: Co pomoze steniatku na zapchu? (mini yorkshire) #55997
    Smallblot
    Člen
    My sme očkovali všetko naraz, bez problémov, ale sú psíci, ktorým to nerobí dobre. V podstate ten náš pri poslednom očkovaní čo zatiaľ mal, sa mu spravila v mieste očkovania hrčka a dosť dlho odpúchala, takže som sa rozhodla, že to rozdelím na budúce aj ja. Istota je istota. Nemáte tým či pokaziť.
    odpoveď na: Co pomoze steniatku na zapchu? (mini yorkshire) #55994
    Smallblot
    Člen
    Podľa toho, čo píšete mi to príde presne ako problém so žliazkami, aj keď je to dosť malé šteniatko… poproste však veterinára, nech mu ich skontroluje, nikdy nemôžte vedieť. Nevadí, že teraz sa zrovna nesánkuje.
    Ryžu podávam v prípade, že má psík práveže riedku stolicu, resp. ho preháňa, funguje skôr ako diéta. Pokiaľ chcete aby mal redšiu stolicu, skúste kúsok tvrdého syru, príp. trošku smotany alebo bieleho jogurtu, nie moc, aby to nemalo práve opačný efekt.
    Skúste zohnať nejaké konzervy pre šteniatka – pozor na zloženie, skúste kúpiť len také, kde budete mať presný popis zloženia – resp. kde bude dávať mäso takmer 100% zloženie, prípadne mu môžte variť mäsko (hovädzinu, kuracinu, kačacinu, morčacie, jahňacinu a pod.). Mäso sa dá variť s ryžou, prípadne dávať trošku ovsených vločiek, môžte podávať takisto mrkvu, naparenú alebo uvarenú brokolicu, náš miloval melón, jablká, kaleráb, kyslú kapustu (s kapustou pozor – nadúva)… Ja som začala stravovať varenou, resp. surovou (predtým premrazenou) stravou nedávno, predtým bol psík odchovaný len na granuliach (Royal Canin) a konzervách Animonda. Granulky môžte z času na čas aj zmeniť, ale nie často obmieňať značky. Sú ľudia, ktorí svojich miláčikov ochovávajú len na granuliach. Je to čisto na vašom rozhodnutí.
    Pokiaľ psíkovi ušká ešte nestoja, tak je potrebné ich oblepovať pravidelne, pri oblepovaní ich môžte masírovať, aby mu mohutneli chrupavky. Známa mi spomínala, že im veterinár kázal psíkovi zároveň pretierať ušká alpou s vatovým tampónom, ale neviem aký to má presne zmysel.
    Psík je ešte maličký, moc by som ho nekúpala, budete riskovať prechladnutie, náš prechladol raz celkom dosť, čúral asi 7x za hodinu, všetko po dome, malé mláčky. Skončil na antibiotikách a muselo sa nám posunúť aj posledné očkovanie. V prípade, že naozaj musíte psíka okúpať, nech vám to dlho netrvá, hlavne majte v miestnosti teplo, zaobstarajte si šampón pre šteniatka a po kúpaní hneď psíka vyfénujte do sucha (pozor nie moc horúcim vzduchom, nech ho nepopálite). Kúpte ho vždy večer po poslednom venčení. Váš psík je ale ešte naozaj maličký, tam by som to kúpanie určite ešte neriešila, radšej ho pretrite navlhčeným uterákom.
    Šteniatko sa myslím môže strihať vo veku 6 mesiacov prvýkrát, takže sa nikam ponáhľať so strihaním nemusíte, hlavne nie teraz, určite by vám prechladol.
    Účinný systém na výchovu? Každý má iný, myslím, že niečo nájdete aj tu na stránke alebo na nete, hlavne psíka nebiť a v prípade, že spraví niečo, čo bolo z vašej strany chcené, tak ho poriadne pochváliť, prípadne v obchode zakúpiť nejaké malé odmeny pre psíkov. Je zbytočné psíka učiť povelom, keď ho zaujíma niečo iné, bude to mať iba opačný efekt – zistí, že keď Vás nepočúva a neuposlúchne, tak je to normálne a nič sa nedeje. Učiť sa formou hry a bláznením napr. 🙂 A čo sa týka hygieny, to tu bolo tiež veľmi veľakrát spomínané, musíte pohľadať… základ je časté venčenie, aspoň každú 1 – 2 hodiny, počkať kým sa vyciká/vykaká a potom ísť domov. My sme chodili len pred dom na trávnik zo začiatku, to bol jeho svet. V prípade, že sa psíkovi stane nehoda doma a nepristihli ste ho hneď pri tom, je zbytočné ho neskôr karhať, pretože si to s tým nespojí, nebude vedieť za čo ho karháte. Ani namáčanie ňufáku alebo bitie novinami nie je riešením. Pokiaľ by ste ho pristihli pri cikaní, treba ho zobrať hneď von kdesi na trávnik. Ísť s ním von hneď po prebudení, po papaní, atď.

    Takúto dlhú odpoveď som tu ešte nedala 🙂

    odpoveď na: očkovanie #56826
    Smallblot
    Člen
    Proti besnote sa očkuje 1x za rok, čiže o rok.
    odpoveď na: Horučka #56671
    Smallblot
    Člen
    Je mi ľúto Vašej straty 🙁
    odpoveď na: Horučka #56664
    Smallblot
    Člen
    V prvom rade by bol asi taký oťapený, bez života, len by ležal. Kontroluje sa klasicky teplomerom do análneho otvora, samozrejme nie hlboko, aby to pre psíka nebolo bolestivé, najlepšie sú teplomery, ktoré merajú rýchlo, čiže určite nie staré – ortuťové. Ak sa Vám niečo na psíkovi nezdá, tak určite navštívte veterinára, v prípade, že sa Vám podarí zistiť, že psík teplotu má, tak taktiež.
    odpoveď na: análne žľazy #57430
    Smallblot
    Člen
    Nášmu YT keď čistili análne žľazy, objednali nás opäť o mesiac, aby vedeli ako sa mu “plnia”. Už po tom mesiaci ich mal opäť dosť naplnené, takže teraz mu ich dávam vždy skontrolovať tak cca každé 3-4 mesiace alebo keď začne sánkovať a viem, že je odčervený. Vy ste psíka odčervovali kedy naposledy? Mňa napadla ešte cukrovka, vtedy psík môže prijímať väčšie množstvo tekutín… na to sú potrebné spraviť testy. Prípadne tiež, že môže byť prechladnutý, ale náš v tom prípade cikal za hodinu aj 6x, takže to by podľa mňa nevydržal 4 hodiny. Hygienickým návykom je naučený už dostatočne? Či sa Vám teraz náhodou ešte nestala nejaká nehoda, predsa len aj v 6tich mesiacoch sa to môže stať, nášmu sa to prihodilo aj oveľa neskôr, aj keď výnimočne. Nedali ste ho strihať? Teraz sa vonku dosť zozimilo, ja nášmu dávam už aj vestu, keďže je ostrihaný na krátko. A celkovo šteniatka sú o dosť viac náchylnejšie k prechladnutiu, hlavne malé plemená a keď nemajú podsadu ako YT.
    odpoveď na: výber plemena #56345
    Smallblot
    Člen
    Hej, teraz som si uvedomila ako mohlo vyznieť “deštruktívne správanie”, hehe 🙂 Soráč toráč 😉
    odpoveď na: výber plemena #56343
    Smallblot
    Člen
    Osobne poznám asi 3 weimarských stavačov a každý jeden bol ťažký oriešok v prípade, že nebol trénovaný. Čo sa týka maďarskej vyžle, tak je to poľovnícky pes, obe plemená sú psy, ktoré potrebujú veľmi veľa venovaného času a kopec zábavy, inak sa budú nudiť a to môže mať negatívny vplyv na nich alebo okolie (deštruktívne správanie). Či sú vhodní do domu, určite áno. Myslím, že s deťmi by som tiež nevidela problém, len tam musí byť určite vymedzený dostatok času pre toho psa a na výcvik.
    odpoveď na: štekanie #56783
    Smallblot
    Člen
    Hneď na úvod upozorním, že na neho určite nekričte, aj keď niekedy z toho môžte mať nervy úplne mimo. Pes si to totiž spojí, že sa k nemu pridávate. (mám odskúšané na tom svojom) Náš sa tiež v poslednej dobe rozštekal, ja to riešim takým ráznejším šepotom, hovorím mu ticho a dám si prst na ústa a on vtedy stíchne. Ďalšia možnosť je ho nechať vyštekať a potom keď sám došteká povedať ticho a následne ho pochváliť. Takto opakovať častejšie, až potom skúsiť ticho povedať počas štekotu a mal by prestať, toto ale nemám odkúšané, videla som to len pri Stilwellovej. Príp. pri štekaní ho skúste vždy prerušiť nejakým zvukom alebo nejakou zábavou, príp. ešte ma napadá spojiť to s nejakým trestom, ja som nášho vyvierala do inej miestnosti a pustila som ho až keď sa ukľudnil, keď som si s ním už ozaj nevedela rady a nič nezaberalo. Časom pochopil, že keď chce byť s nami, nesmie štekať zakaždým ako zmyslov zbavený. Trošku krutejší trest, hlavne mi ho bolo strašne ľúto, ale tak trebalo vydržať, ak to má mať efekt. Ale tak vo veľa veciach záleží aj čo za rasu máte…
    odpoveď na: Hryzenie #55746
    Smallblot
    Člen
    Pokiaľ chcete vylúčiť potravinovú alergiu, je potrebné kŕmiť psa min. 6 týždňov čisto hypoalergénnymi granulami, absolútne nič iné okrem čistej vody. Odporúčam vám si isto robiť nejaké poznámky. Nám to pomohlo, pretože častokrát to ustupuje pomaličky a tie zmeny Vám môžu splývať tak, že si ani neuvedomíte, že sa to naozaj zlepšilo. Keď som ho sledovala nonstop, tak mi už z toho fakt preskakovalo a každé jedno zaškriabanie som brala, že problém proste stále pretrváva. Čo sa týka ostatných alergií, tie sa dajú zistiť testami, testy vychádzajú aj okolo 150 €, záleží od veterinára. To sú zase testy na alergény ako na roztoče, prach, peľ atď. No a čo sa týka tých kožných problémov, poproste doktora o zoškrab, je to pre psíka síce bolestivé, ale aspoň vylúčite i túto možnosť. No a pokiaľ by sa vylúčili všetky tieto zdravotné možnosti, rozmýšľala by som nad tým, že je to psychického pôvodu, myslím že i vtedy vedia veterinári nahodiť liečbu, nie síce takú, ktorá to vylieči, ale min. by to lieky mali obmedziť. Minule som v TV pozerala jeden dokument, pes vyslovene nevedel čo so sebou, nasadili mu lieky a polepšilo sa to. Aj keď ich musel brať už celý život.
    odpoveď na: Hryzenie #55743
    Smallblot
    Člen
    Keď ste boli u veterinára, robil nejaké zoškraby? Prípadne, ak sa vyjadrovali o alergii, robili testy? Tým možností, prečo to robí môže byť viacero, takže určite by som si dala psa poriadne vyšetriť min. týmito testami a na základe výsledkov potom ďalej riešila. Akú stravu jej podávate? Náš sa škriabal veľmi dlho, nie síce do krvi, ale po zmene stravy to úplne prešlo. Doteraz síce neviem aká zložka mu konkrétne vadila, ale zmenili sme granule za hypoalergénne a miesto konzerv dostáva len varenú, príp. surovú stravu.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 684 )