zuz

Reakcie

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 409 )
  • Autor
    Príspevky
  • odpoveď na: vlčiak rast #55210
    zuz
    Člen
    Ak surove, tak hlboko zmrazene kvoli parazitom. Je to na Vasej penazenke. Samozrejme nekrmit len masom, lebo mu odpalite oblicky, ale obohatit stravu o vlocky, vajcia, tvaroh, zeleninu, ovocie, kosti. Pozrite si stranku o BARF, co je surova strava pre psa.
    odpoveď na: vlčiak rast #55236
    zuz
    Člen
    Elektricky obojok rozhodne nie je dobra volba. Aspon podla mna. Psa zoznam s bicyklom, daj si ho na voditko, vyjdite si na vychadzku aj s bikom, a chod na nom ako na kolobezke, cize sa len odrazaj nohami. Pes pri bicykli ma ist vpravo (to je vynimka). Takze voditko aj psa na pravej strane, Ty sa len na pedale odraz a ked bude chciet pes kusnut do pneumatiky, tak len jemne zatiahnes a das povel “ee”. Skusaj to na ulici, alebo hradzi (ci co to mate) a nie na dvore. Nehlad na to, ci si ludia ukazuju na celo. Ide o bezpecnost psa aj Teba. Vyskusaj si to par krat. Inak je dostat prislusenstvo k bicyklu, aby psik nemohol podbehnut pod kolesa, cize podla mna by sa ani nedostal kusnut ich. Asi by som ho spociatku nepustala na volno, kvoli bezpecnosti cetnej premavky.

    Ale pozri si prispevok s nazvom “byciklovanie zo psom” 5. marca (dotaz od zavislacky) tu je k tejto teme viac.

    odpoveď na: Nemecká doga #52738
    zuz
    Člen
    Odkial si? Pytam sa kvoli moznosti zmeny veta. Pises o pupencoch potom o ekzeme a este, ze mu ich odrezavali.
    No su to trochu rozporuplne informacie! Je zvlaste, ze Ti doktor nepovadal, co to je, ale operuje to?
    Dali ste mu pocas tych dvoch rokov robit nejake stery? Skusali ste, ci to nie je alergia na nieco, napr. zradlo? Robil mu lekar krvne testy? Objavuje sa to celorocne alebo len v urcitych obdobiach?
    Posli pripadne fotku, lebo z Tvojho popisu nie je celkom jasne o co vlastne ide. Mozno mal niekto podobne problemy a bude Ti vediet lepsie poradit.
    Pan doktor Ti urcite odpise, kedze ordinuje, nesedi stale na maile.
    odpoveď na: vlčiak rast #55244
    zuz
    Člen
    Tiez som videla drvivu vacsinu dielov CM a viem ze el. obojok pouzil na psa cp hryzol gumy na traktore a na dadyho, ked ho ucil vyhybat sa strkacom. Ale aj ona sa vyvija. Teraz niekedy isiel diel, v ktorom otvorene priznal, ze si casom uvedomil, ze ostnac nie je vhodny, a uz vobec nie pre psa, ktory je neisty a nervozny, lebo ho vybudi este k vacsej sgresivite, a dal mu ho dole.

    Ide o to, ze pes ma inu nervovu sustavu, ovela citlivejsiu ako my a neobstoji ani, ze el. vyboj dostava akoze cez izolaciu – srst. Jednak si na to casom zvykne a clovek ma tendenciu zvysovat frekvenciu.
    A pes s “fritovanym” mozgom nie je nic moc. Ale je to cisto moj nazor. Ked nie je inej cesty a pomoze mu to nehryzt gumy, OK.

    Ja som len reagovala na to, ze keby chcel so psom aj jazdit, vyhol by sa kusaniu postrojom na bike.

    odpoveď na: prípravky proti klieštom #55507
    zuz
    Člen
    To Ti veterinar nevyznacil v ockovacom preukaze!?
    odpoveď na: Co pomoze steniatku na zapchu? (mini yorkshire) #55995
    zuz
    Člen
    Pre Smallblot. Postupom casu to vzdas. Je to len pociatocny optimizmus. Zistis, ze otazky sa dookola opakuju a ludia necitaju…
    odpoveď na: Prosim o radu #55972
    zuz
    Člen
    Nuz neporadila som, len ma prekvapilo, ze to poriadne nediagnostikoval Vas veterinar.
    Ja ked som u lekara (akehokolvek), tak neodidem, pokial nedostanem uspokojive odpovede na vsetky otazky. Poznam ludi, ktorym je trapne sa vypytovat, ale v sucasnosti je hlavne veterina na komercnej baze, preto chcem za peniaze aj patricne sluzby.
    odpoveď na: Prosim o radu #55970
    zuz
    Člen
    No a aku diagnozu stanovil? Robil jej aj nejake stery?
    odpoveď na: očkovanie #56828
    zuz
    Člen
    Vyzera to na yorka, tak ak mozem poradit, o rok mu tu vakcinaciu rozloz na dve.
    Teda aspon u mojej fenky, ktora je mensieho vzrastu, nastala po prvom preockovani velmi burliva reakcia, tak mi vet poradil, aby som ich o rok upozornila. Pri rozlozeni na dve uz problemy neboli. (Dali sme najprv besnotu a o dva tyzdne zvysok)
    odpoveď na: výber plemena #56344
    zuz
    Člen
    Pod “deštruktívne správanie” rozumej napr. vyhrabané pol metrové jamy na záhrade:) Ako píše Smallblot, obe su to lovecké plemená. Ak budú mať výchovu, výcvik a pravidelný dostatočný pohyb mimo dvor, budú to kľudné a vyrovnané psy. (De facto, ako všetky, ktorým sa jeho pán venuje). Neviem, aké veľké máte deti, ale treba aj im určiť pravidlá. Malé deti majú tendenciu byť škodoradostné voči psíkovi, čo sa psovi nemusí páčiť, a keď dorastie, môže sa im brániť. Takže deti nenechávať so psom bez dozoru. Niet nad prevenciu.
    odpoveď na: Hryzenie #55747
    zuz
    Člen
    Je to polovnicke plemeno, cize myslim, ze potrebuje poriadne zamestnat. Denne aj dvojhodinove vychadzky najlepsie v lese. Ak ma psich kamosov, tak aj s nimi (socializacia je dolezita). Kludne mu urobte niekde na luke stopu, nech zamestna aj hlavu. (Uvari sa slepaci vyvar, ked sa pes nediva, urobite s flasky jemnu cca 3-4 metrovu stopu v trave, kde na konci bude pamlsok/hracka/ lopticka. Psa dovediete k stope, ked zanucha, dajte povel “hladaj”, na konci caka odmena. Stopu mozete bud obnovovat, predlzovat, zachadzat do krikov, proste vyhrajte sa s tym. Alebo je mozno dobry v aportovani, tak mu hadze lopticky… Unaveny pes = stastny pes.
    odpoveď na: šteniatka #56527
    zuz
    Člen
    Borova voda moze vysusovat, ale hlavne je lacna, lebo sa miesa z domacich surovin. Za gel maju asi proviziu:)
    odpoveď na: šteniatka #56522
    zuz
    Člen
    Borovu vodu Ti v lekarni priamo namiesaju kolko potrebujes (1/4, 1/5 aj liter). Sice som chvilu cakala, ale dali mi ju este teplu.
    odpoveď na: hryzenie #56116
    zuz
    Člen
    Nedúfaj, proste to zvládni! Ide o prístup. Tak ako sa pri deťoch neodprúča pokus omyl, tak je to aj pri psoch. Hlavne kľud a nadhľad. Ako píše Majka, pes výciti náladu človeka.
    odpoveď na: Hryzenie #55742
    zuz
    Člen
    Aka je to rasa, vek? Zmenili ste stravu? Odstranili ste alergeny? Ako casto psika vencite? Ma podnety aby nebol frustrovany? To su vsetko otazky, ktore na to mozu vplyvat. Nepises, aky druh alergie oznacili veterinari, ked ste u nich boli.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 409 )