Ako sa zachovať, keď ste na prechádzke so psíkom na vôdzke a stretnete tuláčika bez vôdzky a majiteľa?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chovateľská poradňa Ako sa zachovať, keď ste na prechádzke so psíkom na vôdzke a stretnete tuláčika bez vôdzky a majiteľa?

  • This topic has 3 hlasy and 12 odpovedí.
Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48421
    katarina2
    Člen
    Mám z toho nevýslovný strach, pretože môj malý šprt provokačne breše na túlavých psov, bez pardonu na veľkosť a rasu a hlavne na veľkých, no ak by sa otočil smerom k nám, neviem čo by som robila…
    #58617
    misskate
    Člen
    tak to nemam ani ja rada. nasa je sice velka ale nema rada psov a hlavne tych, co ju chcu cuchat. tak hned nabere utocny postoj. nastastie ich to odstrasi, ale sa mi raz stalo, ze som stretla tulaveho vlciaka a ten k nej prisiel a ked sa zahnala, tak neodisiel ale isiel do nej zubami. nasa sa zacala tiez branit, ale som sa ju snazila voditkom odtiahnut a ked sa to podarilo, tak to tela som si zobrala na ruky a utekala rychlo do brany. nastatie nebola som daleko. ale teraz by som ju nemohla zobrat, uz ma 32 kil a vtedy mala asi tak o 10 menej. tiez mam z toho strach. ale tak vazho by nemal problem zobrat na ruku a snazit sa ho utisit. aby to toho druheho psa prestalo bavit. presne viem, aky su ustekany a nervozny na vacsich psov 🙂
    #58618
    wendy1
    Člen
    V knihe radi jeden cvicitel ze vystrelovaci dazdnik pomaha velmi pri utoku druhym psom, ale zase nosit stale dazdnik? Pride mi to neprakticke.
    #58619
    katarina2
    Člen
    Počula som že jedna pani tiež tak urobila že si vzala psíka na ruky kedže s malým to nie je problém, ale ten druhý pes vyskakoval jej na ruky za psíkom a kedže ho ona bránila zahryzol sa do nej.
    #58620
    misskate
    Člen
    jasne, to sa moze stat. zalezi ako je pes agresivny. ale tak vacsinou to potom odignoruju. zalezi aky je dovod utoku.
    #58621
    wendy1
    Člen
    Znamej v brane kde byvaju rodicia sa stalo to, ze jej maltezaka napadol NO, ktorý utiekol majitelke. Znama ho chcela vziat na ruky, kusol aj ju a psa prekusol tak ze ostal ako ked zlozite uterak, cele telo sa mu prelomilo.
    #58622
    katarina2
    Člen
    Tento strach na túlavých psov mi zostal ešte od môjho bývalého psíka špica, tiež to bol provokačný malý psík, boli sme na prechádzke za bieleho dňa šli sme cez námestie krížom z tade šiel aj celý húf študentov asi šli zo školy na vlak domov a ja som si v tom húfe nevšimla že aj túlavý vlčiak sa tam vlečie za nimi ale všimol si to môj malý psík, zaostal a šiel mu oproti, kým som si to všimla to bol moment bol vlčiakovi pod bruchom a tak sa krútili, vlčiak ho chcel chytiť ale on sa pod ním skryl, ja som zdrevenela od strachu, nevedela som čo robiť, tak som si svojho psíka na vôdzke vydrapila spod neho a nakričala na neho, čo si to dovolil?! Na môj krik zdrevenel aj vlčiak, bol prekvapený a ja som využila jeho moment prekvapenia a už aj sme odpochodovali z jeho blízkosti, celou cestou som ho hrešila ale srdce som mala až v krku. Teraz sa už bojím aj malých psov, keď som s týmto mojím vonku.
    #58623
    katarina2
    Člen
    Na druhej strane. mi je ľúto týchto túlavých psíkov, lebo keď to nahlásim na mestký úrad vyšlú hliadku na odchyt a viem ako skončí tuláčik.
    #58624
    wendy1
    Člen
    Katarina lepsie je nahlasit ako riskovat rozne choroby co sposobia rozne infekcne choroby, u nas napr. v Kosiciach som parkrat volala asanacku, mlady chalan sympatak a povedal mi, ze pokial je pes zdravy, tak ho niekde umiestnia a ze s nimi spolupracuje aj jedna slecna co im pomaha s adopciou. Takisto ze je mu luto, ze mesto nedotuje viac penazi, lebo tak by mohli liecit aj vazne ranene psy a nato zial nemaju peniaze, ale pokial pes je zdravy a nie je agresivny tak ma velku sancu. To ma ukludnilo.
    #58625
    katarina2
    Člen
    Neviem ako je to v Lučenci ale videla som v televízii, ako sa v rôznych útulkoch nestarajú o zvieratká, je to tam hrozné, tým zvieratkám by bolo lepšie na slobode, síce potom ohrozujú nás ostatných, ak by boli choré, čo sa dá očakávať veď psík žijúci na ulici musí ochorieť, čo iné mu chudákovi zostáva a v útulku ho nedržia tiež dlho, nemajú na to peniaze, takže ich utratia, je mi ich ľúto…
    #58626
    katarina2
    Člen
    Ľudia čo chcú psíka by mali brať psíkov z útulku, sama som nad tým uvažovala kým som nemala tohoto, čo som vlastne zdedila od dcéry.
    #58627
    wendy1
    Člen
    Ja som tiez za to aby ludia brali psikov z utulku radsej ako od mnozitelov alebo bez PP. Neukamenujte ma za to prosim, nechcem tu opat rozoberat psy bez PP a psy s PP. To ze sa v utulkoch utraca nie je pravda ( aspon vacsina utulkov zachranuje psy ), utraca sa v KS po 28. dnoch ( pocula som ze aj skor, ale nie je to kosher ) Ale vela KS v poslednej dobe spolupracuje aj s utulkami a ked maju volne miesto a pes je zdravy tak mu rychlo najdu bud docasnu opateru alebo ho umiestnia do nejakeho utulku. Ja som vcera vecer tiez videla maleho tulaveho hafana, mal sice obojok ale vyzeral chory, uzimeny, ustrachany, myslis ze je im lepsie ak uhynu niekde v bolestiach na chorobu? Tiez som ho z okna este vyzerala, ale odbehol uz prec a nadavala som doma na ludi co nechaju svojho psa takto sa trapit. Tak si myslim ze v utulku maju vacsiu sancu na zachranu. Napr. choroba leptospiroza sa prenasa aj po uzdraveni psa este myslim 6 mesiacov v moci psa. A u tych chudacikov co sa zivia odpadkami je to velmi velka pravdepodobnost a o to horsie je to ze je to prenosne aj na cloveka. Ak by nefungovali odchyty tulavych psikov tak by sme tu boli zial ako na Ukrajine, clanok z Ukrajiny som nemohla ani docitat a o fotkach uz ani nehovorim. Zato vsetko mozme my ludia, zial. Vela ludi si mysli ze sme nepremozitelni, ale s prirodou sa nemozno donekonecna zahravat. To uz je trosku mimo temy, ale pozrime napr. Japonsko – masivne zabijanie velryb, tovarne, jadrove elektrarne…. Preco ich potom postihlo toto nestastie vo Fukushima? Nevazili si prirodu a takto im to vracia.
    #58628
    katarina2
    Člen
    Máš pravdu wendy, pokiaľ útulky robia čo majú, lebo iste si videla reportáž v telke kde ukazovali, ako tam psíky v tých klietkach trpia ako sú doudierané ako sa hádžu na mreže klietky, ako v čase sviatkov tam nik neprišiel a pod. už si nepamätám z ktorého mesta bol ten útulok ale, bolo to hrozné, dúfam, že to bola výnimka a iné útulky robia všetko čo treba pre tieto zvieratká. Mestá by mali viac prispievať na útulky, lebo berú nemalé poplatky vo forme daní za psa od majiteľov, dokonca aj od tých čo majú vlastný pozemok na venčenie, takže nešpinia verejnú komunikáciu, teda aspoň nie často, lebo aj takýto musia niekedy ísť von mimo svojho pozemku napríklad ked idú k veterinárovi, ale väčšinou tieto psíky idú s majiteľom autom, ak nemá veterinára blízko.
Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.