cistota psika

  • This topic has 7 hlasov and 13 odpovedí.
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48788
    maczky
    Člen
    Zdravim.
    Pred 4 dnami sme si domov doviezli psika (samca) Jacka Russela. Je to samozrejme velmi skoro, ale ako rychlo sa da naucit psik na potreby vonku? Nie vzdy sa mi podari ho prichytit, ked ide robit potrebu. Nastastie velku potrebu zatial vykonava vonku, lebo ho po jedle hned berieme von a cakame dokedy potrebu nevkona, ale cikanie nam zatial nejak nejde. Minule sa vycikal ked isiel do pelechu a to tak, ze prednymi nohami bol v pelechu a zacal cikat a to bol hned pri mne, len som si myslel, ze si ide lahnut. Ja dufam, ze do 2-3 mesiacov by sa to uz mohol naucit. Tento tyzden som s nim doma, ale nehody sa stavaju. Hugo vonku dlho nevydrzi a pyta sa za chvilku domov a ked prideme, tak vykona potrebu kratko po prichode. Mate nejaky trik, ako ho prinutit vycikat sa vonku? Zakazdym, ked potrebu vykona vonku ho samozrejme chvalime a dame aj odmenu.
    Dakujem pekne za info.
    Tomas
    #63126
    Podľa toho, ako vážne a podctivo venčenie zoberiete, koľko času sa mu máte venovať. Nečakajte, že psík bude stopercentný do 2týždňov, niekedy to nie je ani do polroka.
    To je super, že sa po jedle vykaká vonka 🙂 Len to tak dodržujte a psík si na to navykne ako na pravidelný úkon, že kaká sa iba vonka. Ohľadne cikania: dnu sa asi preto pýta, že chce cikať. Vytrvajte vonku, zabavte ho hrou a až ked sa vyciká, až vtedy ho zoberte dnu. Tak pochopí, že sa ciká von a nie dnu. Naháňačka so psíkom je dobrý spôsob ako rozhýbať črievka. Psík chodí cikať po hre, po spaní a po jedle 🙂 Učte ho aj na slovo cikať, ked sa vyciká, pochváľte ho vysokým tónom akoby spravil niečo extra dobré a poprípade mu dajte aj odmenu. Mne pomohla piškotka, hoci veľa ľudí neodporúča, lebo sa vraj psík môže na to naučiť a nebude bez nej cikať. Ja som ju ale postupne prestala dávať a je to OK. Taktiež ked mi fenka vymýšľala, chcela sa radšej hrať ako cikať, tak som ukazovala na trávu, kde najčastejšie cikala a pobádala ju k cikaniu. Takže kým ste doma, bude dobre, ak budete chodiť vonku čo najčastejšie hoci len na 5-10 min. Bude to únavné, chodiť takto často hore dole, ale vyplatí sa vám to. Ja som bola tiež zúfalá, že nerobím nič iné, len mi niečo psík spraví, chvíľu pospí chvíľu sa pohrá a už sme utekali, no teraz nemám problém, pekne sa mi pýta (stojí pri dverách a pozerá sa na nás, alebo príde ku mne a zase sa vráti k dverám), vydrží aj dlhšie necikať, ked sme doma, necikne ani nekakne 🙂
    Je ale pravda, že zo začiatku som ju mala naučenú v byte na handričku, lebo ked sme boli preč, nemohla ísť vonku, všetci ma strašili, že si už neodvykne, no neskôr sme handričku pri dverách eliminovali a chodili častejšie vonka a teraz už čisto vonka cikáme. Prispôsobte sa svojmu psíkovi, lebo každý je iný. Uvidíte, čo na neho platí 🙂 Veľa šťastia.
    #63127
    wendy1
    Člen
    ja som zase za caste ale kratke vychadzky, napr. po hre, po napiti, po jedle, po zobudeni vziat psika na 5-10 minut von ( ak ste teraz doma tak kazde 2 hodiny ), on si to spoji potom v hlavicke ze vonku sa chodi hlavne cikat, raz za den mu doprajte dlhsiu vychadzku. Dlhsie ako 10 minut by som necakala, za par dni sa naucite rozpoznat signal, kedy sa chysta urobit potrebu. Nuchanie pri zemi, vrtenie sa,…
    Ja osobne nedoporucujem ucit psika vobec na noviny alebo nieco, ked pojdete prec tak mu vymedzte napr. priestor len na chodbe. Veronika ma iny sposob, skute ktory sa vam viac paci. Ako povedala na kazdeho plati nieco ine.:D
    #63128
    maczky
    Člen
    Dakujem vam velmi pekne. Ideme za chvilku von, tak snad sa nam podari opat husarky kusok 🙂 Teraz dlho spal, tak mu dam napit a ideme sa prejst.
    #63129
    heny
    Člen
    suhlasim s wendy . kazdy ma iny sposob.kratke vychadzky kazdu 1,5-2 hodky.aby vedel preco sa ide dole..
    po hre, zobudeni sa, papani atd….mojho ked bol malinkaty som ani nehresila, lebo take 8 tyzdnove stena podlamna nechape ze treba vonku cikat.to je este babo:)a stenata nevedia tak zadrziavat moc ako dospele psiky.

    nas mal 5 mes ked 100% cikal a kakal vonku.spavala som v teplakoch aby som po zobudeni- strapata letela s nim dole – on na rukach aby sa nevycikal na zem.pamätam sa ze raz nevydrzal a ocikal mna ako som ho mala v naruci :))))

    musite byt trpezlivy, dodrziavat intervaly, a vsetko bude fajn:) a s tymi novinamy- neucte ho na ne. budete mat problem ho odnaucit od nich.
    prajem vela krasnych chvil s drobcom a veeela trpezlivosti 🙂

    #63130
    maczky
    Člen
    no, Hugo si pekne pospal, potom sme sli von, nic sa nedialo, ale aspon ked prisiel domov, tak sa riadne napil vody. potom sme blbli a isli opat von. asi za dve minutky bolo po potrebe, tak sme sli domov a drobec zaspal. je to narocne, ale ked sa mu takto venujem, tak to celkom ide. je mi jasne, ze take malicke steniatko sa nenauci hned, ale casom vsetko pride. neucime ho na noviny, ani na handry. asi treba len caste vychadzky z domu a pozorovat ho, ked zacne nuchat okolo seba. hned ho beriem na ruky a ideme von 🙂
    #63131
    Presne tak 🙂 ked to budete robiť takto ako píšete, vychováte z neho naozaj čistotného psíka a nebudete mať s ním nikde problém, ani ked pôjdete na návštevu, že by sa tam vycikal na koberec 🙂 bude sa pýtať sám vonku 🙂
    #63132
    maczky
    Člen
    ahojte opat po dlhsej dobe. vsetko bolo super, ale zacalo sa nam stavat, ze opat ma problemy. ideme von, vykakal sa, ale ked sme prisli domov, tak sa vycikal. nevieme prist na to preco, lebo ked je aj na dlhsej prechadzke, tak sa nevycura, ale potom az doma. neviete pomoct?
    a este jedna otazka, nechce nam jedevat z misky. ked mu dam par granul na zem tak ich zje, z ruky ich tiez zje, ale nechce ich jest z misky, co nam je zahadou. ak mate niekto nejaku radu aj na toto, tak vopred dakujem.
    #63133
    geppy
    Člen
    juuuj!!!!….ahojcek…tak toto z miskou poznam,musim reagovat ,lebo aj mne sa to stalo ked Geppy bola mala,nechcela jest z misky….z ruky ano….takze ak si dobre pamatam,aj ked je to uz davno,bolo to asi dva dni co takto ,,protestovala,, a nechcela jest….takze ja som si zobrala misku a zacalo som z nej ,,akoze,, jest….a robila som zvuky, akoze mlaskam a jem a komentovala som ,ze ake to je dobre :DDD a to iste aj priatel…a ona sa na nas pozerala a ked sme prestali a polozili misku na zem tak zacala jest…aj ked,nebolo to hned,par dni sme to museli opakovat…:))))drzim palce!!!! :)…hlavne ju nenauc jest z ruky…nechaj nech sa pekne nauci z misky….totizto steniatka spekuluju….davaj si pozor :)))))
    #63134
    heny
    Člen
    nam sa to sice nestalo, ale ja by som to asi neriesila, ved sa naje ked bude mat hlad. treba mu davat papat stale v tu istu hodinu, mozno den – dva nebude chciet ale potom sa nazere.
    krpec vymysla.
    co sa tyka cikania, ked bol moj maly tiez sa stalo ze po par tyzdnoch mu kleplo a zase doma cikal.ono sa to same upravi 🙂
    ale na vasom mieste by som hned potom ako sa vycika isla hore, aby vedel preco sa chodi dole- aspon 2-3 tyzdne by som to tak robila. a stale ho chvalila ked sa vonku vycika ( ja som snacky nepouzivala) .
    #63135
    Nela2011
    Člen
    to s tou miskou aj môj robil, a on ešte aj odtláčal misku
    ráno a večer dostáva žrať
    a keď nezjedol do 30 min. som mu to vzala, a dostal až večer, keď to spravil večer, tak dostal až ráno
    miska nie je hračka, z misky sa má žrať, chvíľu to samozrejme trvalo ale naučil sa, ale keď nezožerie aj teraz, tak misku aj tak vždy beriem, nech žerie len v určitom čase
    #63136
    katarina2
    Člen
    Robíš to dobre a s trpezlivosťou najneskôr do 2-3 mesiacov by sa mal všetko naučiť. Ja som tohoto tu mala-(dcérin psík), tiež od mala a hneď ako vstal, len otvoril očká už cikal, takže som si to vystriehla a akonáhle sa pomrvil a otváral očičká už som ho vzala na ruky a utekala s ním von do trávičky a vždy som mu povedala tu cikať a zvykol si.
    #63137
    heny
    Člen
    nela to si dobra ked si 30min cakala :)))

    ja sa nehrajkam , v tomto som prisna. minule som mu dala granule zmiesane so zeleninou ( nie moc lakave) , nechcel, hned som mu to zobrala. isiel hladny spat…mal smolu chudak..

    alebo ked je ,,zly,, napr ked mi nieco ukradne, napr ponozku, neposluchne na 2hy krat, sup do podradnej pozicie a ignoracia….
    ja som tiez za srandu, ale su urcite hranice a rocky to uz pochopil. na 98% posluchne na prvy krat 🙂

    #63138
    Nela2011
    Člen
    tak ja mu to tam dam stopnem si 30 min. a potom si robim svoje, lebo ja ked prideme z prechaadzky ho umyvam a ked je mokry lieta po celom byte tak preto mu to tam necham chvilu ked sa ukludni nech sa napapa 🙂
    a ked sa nenapapa potom uz ma smolu …
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.