kupanie psa

  • This topic has 6 hlasov and 11 odpovedí.
Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48516
    mamamona
    Člen
    Dobry den, moj psik ma velmi dlhu srst , takze ho musim castejsie kupat, no neviem ci mu mozem umyt aj hlavu, dostala som informaciu, ze hlavu radsej nie, poradte ako mam odstranit spinu z hlavy psa.

    Dakujem

    #59563
    heny
    Člen
    no to som este nepocula 🙂
    ja kupem normalne aj hlavicku a nemame problem. treba davat pozor aby mu voda moc nestekala do usiek a oci. niekde som citala ze treba uska zapchat vatou pred kupanim ale ja som to nikdy nerobila.
    ja mu hlavicku nastavim do hora – akoby zaklonila a ide to pekne.moc ju nesamponujem aby sa sampon nedostal nahodou do ociek, zoberem len trosku peny z tela…
    #59564
    mamamona
    Člen
    no super, aj som si myslela, ze to je hlupost, ale napriek tomu som sa spytala, tak dakujem za odpoved 🙂
    #59565
    heny
    Člen
    neni zac…:)
    #59566
    geppy
    Člen
    Ale ja som to uz pocula…ze hlavu nie…neviem ci to je hovadina :)…aj ja ked kupem tak opatrne hlavu…jasne koli ockam 🙂
    #59567
    Smallblot
    Člen
    Tiež som počula, že hlava sa nemá kúpať, ale na druhej strane, keď pes skočí do vody, tak čo si hlavu nenamočí?! Takže ja tiež Ronymu hlavu umývam, on začal automaticky hlavu predkláňať, z vrchných vláskov sa mu spraví taká “zásterka”, takže mu to nejde do očí a keďže má padnuté ušká, ani do tých sa mu voda nedostane… samozrejme dávam na to pozor. So šampónom to tiež na hlavičke moc nepreháňam, väčšinou len vrch hlavy a bradu, trošku fúziky – okraje. Hlavu mydlím poslednú a zmývam ako prvú.
    #59568
    mamamona
    Člen
    ked si tak matne vybavujem ako vyzera pes, ked plave v jazere, tak hlavu stale drzi hore, asi fakt treba trochu davat pozor, asi kvoli usiam a ociam ale neznamena to, ze ju netreba oplachnut…a este mam jeden problem, psika sme prichylili rovno z ulice, utulkači ho odchytili a dali nam ho do docasnej opatery, no zrejme mal vela kaprov v oku, lebo na srsti pod ocami ma nalepene toho dost a ja mu to neviem ako ocistit, citala som na internete, ze len vlhkou handrickou, ale nejde to vobec dole…neviete, co by pomohlo?
    #59569
    Smallblot
    Člen
    Len pre zaujímavosť o tom namáčaní hlavy pri skákaní psa do vody, mala som skôr toto na mysli: http://archiv.roumen.cz/archive/dogs-c19.jpg 🙂 Keď pláva, tak už väčšinou hlávky majú nad vodou samozrejme. 🙂
    Myslíte karpiny? Ak som teda správne pochopila, tak skúste namočiť vatový tampón a trošku mu to tam pokvapkať, popretierať, aby to mal dostatočne namočené, nechať “stáť” chvíľku a potom kľudne aj s rukou/nechtom opatrne dať dole, samozrejme nie nasilu, aby sme psíkovi neuškodili. Ak to nejde, tak ešte namočiť a nechať ich rozmočiť, ak nepomáha, potom v nutnosti vystrihať, ak je to možné.
    Na každé očko použite radšej zvlášť vatový tampón, je to aj hlavne kvôli prenosu prípadných baktérií.
    #59570
    S kupanimhlavky to nie je celkom blbost, treba opatrne kvoli ociam aj usiam. Ja utieram tieto partie len mokrou handrickou a nesprchujem ani nemydlim. Celkom to staci. Dokonca niektori veti neodporucaju cistit ani usi, nechat ich tak, ale to ja zase len robim mokrou gazou v oblasti usnice a dalej nie.
    Aj karpiny len tak, ako hovori smallblot, postupne rozmacat adavat prec tak, aby mu to nebolo neprijemne.
    #59571
    mamamona
    Člen
    Ano , skusim to z rozmacanim karpin postupne pokial to pojde..dakujem pekne za prispevky…a usi mi poradili v utulku aj z detskym alebo olovovym olejom vytierat, snat to je v poriadku, ze som nespravila nic zle..
    #59572
    wendy1
    Člen
    Usi by som nevytierala olejom. Moze to niekedy viac uskodit ako pomoct. Bud kup special. roztok na cistenie usi u veta ( zabija aj kvasinky a pod., stoji okolo 12 eur ), alebo vies potom kupit v chovatel. potrebach roztok na cistenie usi ( ja som raz kupovala od firmy Héry ale roztok na cistenie oci, stoji okolo 3,5 €, viem ze maju aj roztok ci gel do usi, mozno stoji 5 € ).
    #59573
    mamamona
    Člen
    super…skusim od Hery aj oci aj usi , nepoznam tie pripravky…je ich mnozstvo, radsej si dam poradit odskusane…dakujem
Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.