Labradorský Retríver rada – výchova ,hryzenie nohavíc ,vrčanie šteniatka

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chovateľská poradňa Labradorský Retríver rada – výchova ,hryzenie nohavíc ,vrčanie šteniatka

  • This topic has 4 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #47350
    Vicky
    Člen
    Ahojte všetci milovníci psov 🙂

    Doniesli sme si domov šteniatko LR dlho sme sa na to pripravovali, prečítal som už pár kníh, ale aj tak mím radu otázok.

    Stále by niečo hryzkal tak sme mu dali hračky gumové, plyšové, údené prasačie ucho hráme sa s ním, keď je dobrý a nesnaží sa chniapať po ruke.

    Avšak lákajú ho strašne nohavice a niekedy sa zakusne a trhá, ťahá. Čítal som, že najúčinnejšie je ak sa otočí chrbtom a psíka ignorujeme. Funguje to po chvíli prestane, ale keď sa zacvakne do nohavíc najskôr chvíľku šklbe a potom začne aj vrčať.

    Chcel by som sa spýtať na to, čo to znamená keď havko vrčí v tejto situácii?

    Môže to byť vyjadreie rozhorčenia nad tým, že ho ignorujeme a nechceme sa s ním vtedy hrať, keď sa tak chová? Keď sa snaží chniapať po ruke ponožkách či nohaviciach tak sa dá na chrbát a zdvihne labky a chce sa hrať si asi myslí, že ak bude šklbať nohavice budeme sa mu venovať?

    Inak nevrčí. Viem, že je maličký a potrebuje sa hrať a že šteniatka sa takto hrajú, že hryžú a tak skúmajú svet okolo seba, ale ako sa s ním hrať tak, aby to bolo pre neho zaujímavé a naplnilo tú potrebu hryzenia tak,aby nechniapal po rukách? Neviem akú taktiku na to zvoliť. Chcem ho vychovať a následne vycvičiť čo najlepšie, aby sme ja a havko a rodina mali radosť. Poprípade neviete o nejakej škole pre psov v Banskobystrickom kraji?

    Bol by som Vám všetkým vďačný za Vaše rady a postrehy. Ďakujem za Váš čas 🙂

    S pozdravom Viktor a psík Félix 😛 baf baf

    #52066
    stmich
    Člen
    Pridávam sa k otázke o “psej škole” prípadne cvičáku v Banskej Bystrici vhodnom pre Golden Retrievera. Dík
    #52065
    Je to úplne normálne, veď je ešte dieťa a chce sa hrať. Psíkovia rady niečo trhajú, ja keď mám malé šteniatka, tak im rostrhané ponožky,obnosené tričká a pod.pozväzujem dokopy a spravím im dlhú šnóru, ktorú môžu šklbať sem tam sa s ňou aj oplieskajú a sú spokojné a najradšej sa o ňu ťahajú. Na preťahovačku s handrou majú najradšej dámske punčocháče tie sa dobre naťahujú. Ohrýzať a šklbať bude do roka potom by ho to už malo prejsť. Samozrejme, že mu musí byť dovolené všetko s mierou.Zostávam s pozdravom a prajem veľa trpezlivosti pri výchove FELIXA.
    #52067
    Scylla
    Člen
    V okolí BB má psí hotel a něco jako školu Eliška Stellerová, radí velmi dobře.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.