majetnicky pes ? da sa to odnaucit ?

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chovateľská poradňa majetnicky pes ? da sa to odnaucit ?

  • This topic has 4 hlasy and 6 odpovedí.
Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48645
    heny
    Člen
    ahojte mi mame ,,problem,, ked sa krpci hraju.

    ronny stale kradne rockymu hracky, chce stale tu ktoru ma on. maju tolko hraciek,no on stale kradne rockymu.
    alebo ked sa hraju s latkovym lietajucim tanierom,ronny ho ukradne rockymu a ani za svet nechce pustit. mozem snackom pred nim mavat, milym hlasom nanho rozpravat, zvysenym hlasom no nic. nemam sajnu ako ho donutit ho pustit. vrci, usi ma dozadu stiahnute, stoji ako socha…ked si ho nevsimam potom pusti, ale ked ho chcem zobrat zase ho zobere do tlamy, raz ma skoro cvakol 🙁 strasny je co sa tyka hraciek.
    alebo zuvacie kosti. kazdy ma svoju vlastnu. chvilocku ich hryzu, potom sa ronny postavi a zase ukradne tu rockyho.

    da sa to nejak naucit nekradnut rockymu hracky,nebyt majetnicky a ako ho naucit ho pustit hracku ??

    inak petra bola s ronnym u veta, robili mu röntgen. jedno koleno ma labilne, casom bude potrebna operacia, pecenove a oblickove testy ma ok. este caka na vysledky stitnej zlazy.

    som zvedava kolko bude platit dala by som rockymu aj ja spravit rozbor krvi…

    #61733
    Psíky chcú vždy tú hračku, ktorú má druhý psík, aj keď je okolo kopec iných. Zaujímalo by ma, ako reaguje na majetníka ten druhý. Ak si ho nebude všímať, hračka prestane byť zaujímavá a ronny má po chlebe. Heny, vždy keď bude ronny kradnúť, obráť sa s hrou a inou hračkou na rockyho. Zoberieš ronnymu silu. Dúfam, že som nepoplietla mená.

    Skôr by som riešila to, že po tebe cvakne, keď mu chceš niečo zobrať. Musíš byť absolútne pokojná, chytiť si ho za obojok, aby ti neutiekol a voľne mu položiť dlaň na papuľku. Bez tlaku. To je bežný signál, že si robíš nárok na to, čo má v papuľke. Nikdy obsah z papuľky neťaháš, nebojuješ s ním. Len si robíš dlaňou nárok a čakáš. Ja som pri jednom psíkovi čakala na kosť tuším 20 minút a to som si vybavila aj telefonát. Ale ten psík bol extrém, nepoznal psie signály, psiu reč, neurotický a neistý. Pokojom a vytrvalosťou som ho dostala. Majitelia dostali inštrukciu na tréning: majú dva psíky, každý večer zobrať žuvaciu kosť, nechať ju psíkom oliznúť, nie zobrať do papuľky a zase im ju zoberú. Druhý psík je v pohode a ten neurotický sa naučil, že všetko, čo má v papuľke, patrí majiteľovi, ak sa tak majiteľ rozhodne.
    Nie vždy však bol v takom zlovestnom a zarputilom nasadení, ale často. Bežné veci vypúšťal z papuľky, keď to majitelia obrátili na hru a výmenu, pri kostiach to bol problém. Karta sa obrátila asi po roku sústavného tréningu, ktorý pozostával aj z iných súčastí, ten psík mal veľa psychických problémov, dnes je v pohode.

    #61734
    wendy1
    Člen
    Rhea si ozaj super.:D
    #61735
    Rhea, chcela by som sa spýtať, či mám brať pozitívne, že Engee (6m) nie je vôbec majetnícka, ani voči druhým psom, ani voči nám. Príde to ešte na ňu, či to má v povahe? Znamená to, že je skôr submisívna? Lebo pri hre to vôbec tak nevypadá, vždy musí byť nad psíkom, hoci za posledný mesiac sa to zmenilo a nechá sa psíkom zvaliť aj na zem.
    #61736
    heny
    Člen
    Rhea tak som dufala ze odpises kedze nikto nereagoval 🙂 velmi pekne dakujem za radu , ani le tusenia som nemala co robit… skusali sme ho ucit povel pustit no nic nezaberalo. hned zajtra skusim navodit taku situaciu a zacnem trenovat.
    rocky je ten ktoreho mame od malicka, ronny je novy 🙂
    mena si si nepoplietla:)
    ked rockyno ma nejaku hracku a ronny to uvidi (uvidi to stale ) ako strela vyleti a zobere mu to. rocky sa ani nepokusa si tu hracku spet zobrat, neviem ci je taky ,,poserko,, — ospravedlnujem sa za vyraz, alebo mu to je fuk. alebo ked sa pretahuju o hracku, rocky to hned vzda 🙁 zvyknem mu pomoct tahat ale ronny s jeho necelymi 4 kilami ma viac sily ako ja(v jednej ruke) a rocky dohromady, a to vazne ! :)) s tym mas pravdu , ked si ho ani ja nevsimam, potom pusti hracku uz neni prenho zaujimava….
    este raz dakujem , potom ozvem ako ide trenovanie .
    ..zabudla som napisat.. ked som sa snazim zmocnit ronnyho hracky rocky zacne strasne stekat— neviem ci sa sanzi dohovorit ronnymu alebo co :))
    #61737
    Heny, to je zlate, ta posledna veta, ano rocky ti ide na pomoc proti ronymu s tou hrackou. Lebo pre neho nie je az taka zaujimava Kludne mu ju necha. Ale ked vidi, ze ty ju chces a nevies si sronym poradit, tak ti chce pomoct.

    Je bezne, ze pre niektore psiky hracky nie su az take atraktivne a kludne ich inym prenechaju. Oni su s tym spokojne, tak naco sa s tym trapit.

    Veronika, engie sa este bude vyvijat, moze sa to zmenit po puberte. Ale aj keby nie, nemas co riesit. Je to tak a vsetci su spokojni. Bud aj ty. Kazdy sme nejaky, aj psiky, len to sleduj a koriguj, keby sa necitila v nejakej pozicii s inym psikom komfortne (stiahnuty chvost medzi nohy utekanie z hry a schovavanie sa). Ziadny psik nema utekat z hry so stiahnutym chvostom. To musi nastupit clovek a poslat sebavedomca za mantinely. Ak psik dobrovolne odide z hry, lebo ho uz nezaujima hra alebo hracka, to je ok. Sam sa tak rozhodol.

    #61738
    Ďakujem Rhea, určite budem na to myslieť, a mám pocit, že už ideme pomaly do puberty, začína byť veľmi tvrdohlavá, ked jej dovolím pričuchnúť si k psíkovi, okolo ktorého prechádzame, no ona by sa len hrala a ked vidím, že to tomu druhému psíkovi je nepríjemné, alebo sa len tak rozhodnem ísť dalej, tak ona nechce, driape labkami naspäť za psom hoci ju vodítko nepustí a potom sa dusí. Samozrejme to vypadá dosť blbo, ľudia sa pozerajú, čo robím tomu psovi, pretože chcem byť stále tá, ktorá sa rozhodla, že je načase odísť. A naposledy začala aj vrčať :/ ako kázali baby, tak jej to vždy zarazím, no sú momenty, ked oddychuje, že neznesie ked je niekto v jej blízkosti a vtedy výstražne zavrčí, akoby si nárokovala to miesto
Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.