Nácvik toalety

  • This topic has 7 hlasov and 7 odpovedí.
Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48179
    Prosím o radu..už mesiac máme doma tri a pol mesačné štaniatko Yorkshira, ktoré ako sa zdalo spočiatku sme takmer naučili močiť na noviny umiestnené pri vchodových dverách. Postupne sme si uvedomovali že potrebu vykonáva len doma, vonku vôbec, a vždy len doma. Prestali sme ju odmeňovať a šteniatko postupne prestalo močiť už aj na noviny, vykonávala potrebu kdekoľvek v byte. Prosím, vie mi niekto poradiť, ako postupovať ďalej z nácvikom toalety u šteniatka_Yorksiha ( fenka). ďakujem.
    #57015
    Smallblot
    Člen
    O učení psíka na potrebu chodiť von je tu popísané toho viac než dosť, popozerajte tu na fóre, nájdete milión odpovedí.
    #57016
    zuz
    Člen
    A je to rovnake u vsetkych steniat… Yorki nie su vynimka:)
    #57017
    heny
    Člen
    Nemali ste ho ucit na noviny. Ja mam 2 heho yorkshira.1veho som naucila na noviny a takisto mi nechcel cikat vonku. Sam zacal vonku cikat az ked zacal znackovat!! Dobrych 8 mesiacov som dennodenne noviny menila. 🙁 s druhym som od zaciatku chodila von. Po zobudeni, piti, hre, papani..ca kazdu hodku apol. Zo zaciatku sa nehody stavali, ale casom sa to zlepsovalo. Za chvilu bude mat 6 mesiacov a pekne cika vonku uz skoro 2mesiace:-)
    #57018
    Cvrkina
    Člen
    mohla by si tie noviny skusit dat von .. postupne by si zvyklo na to miesto a cikalo by tam
    #57019
    Yeti
    Člen
    ja mám 6 ročného kokeršpaniela celý život žil von. chcem sa opýtať či je možné aby sa aj tak “starý” pes naučil bývať dnu a chodiť von na toaletu
    prosím o radu
    #57020
    Pre Yetiho: ano, na dobre si psik rychlo zvykne, bude vnutri rad, ale musite ho naucit spravat sa vnutri (vasich veci sa nesmie dotknut, len svojich hraciek, to mu treba vysvetlit monitorovanim a naslednym usmernenim). na toaletu a vyvetranie vonku sa asi bude pytat sam spontanne, vy len musite rozpoznat jeho signaly. budete ho musiet zo zaciatku pozorne sledovat. je to narocne na cas a trpezlivost, ale v pohode to zvladnete.
    #57021
    Yeti
    Člen
    Rhea Silvia ďakujem za radu. už sme ho mali dnu, ale len tak sa vycikal do kuchyne tak sa budem snažiť a naučím ho na dnu
Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.