Naucenie psika cikat do krabice

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Výcvik psa Naucenie psika cikat do krabice

  • This topic has 4 hlasy and 12 odpovedí.
Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47441
    freebeart
    Člen
    Zdravim Vas,

    Rad by som naucil chodik psika 1o mesiacov, ratlik, chodit cikat do krabice, hlavne cez zimu. Kupili sme aj kvapky, ktore by mali pomoct ale zial nepomohaju. Poradte nam postup ako na to.

    #52399
    zuz
    Člen
    Nie je mi celkom jasné načo? 10 mesačný pes sa venčí ráno po zobudení a v poho vydrží do poobedia, cca 8-12h – čiže zhruba do konca pracovnej doby, to mám odskúšané na mojich psoch. Poobede idú na 2 hod. von, nažerú sa a ešte pred spaním, medzi 21-22h si idu ciknúť. Do pol roka sme chodili venčiť aj na obed, ale interval si sami predĺžili.
    dog_wdith_a_question.jpg
    #52400
    freebeart
    Člen
    Psika ma starsia pani a v zime s nim nemoze chodi von, lebo je jej zima a smyka sa.. Psik dost taha tak sa boji. Rada by preto bolo aby cez zimu dokazal chodit do krabide.
    #52401
    freebeart
    Člen
    A popri tom otazka.. kolko krat sa s nim ma chodit von? . 2 x ci 3?.. dakujem
    #52402
    zuz
    Člen
    Minimálne 3x, ráno, poobede a pred spaním. Veľkú potrebu vykonáva spravidla ráno a poobede.
    Chápem, že psík robí tejto panej spoločníka, ALE…
    Je to 10-mesačné šteňa, ktoré sa potrebuje vonku patrične vyblázniť. Trochu som sa pousmiala pri predstave ťahajúceho ratlíka, ale verím, že človek s chatrnejšou stavbou tela môže mať problém.
    Psíka by ste mali okrem výchovy k čistote aj vycvičiť aby neťahal, aby poslúchal na zavolanie a pod.
    V parku sa stretávam žiaľ veľmi často so staršími dámami, ktoré majú psíka na vodítku (podotýkam celoživotne!) a keď vidia iného psa oproti, tak svojho hneď berú na ruky. Vychovajú si malú hysterickú beštiu. Takže súcitím s týmito psíkmi, lebo žijú v zlatej klietke, ale bez radosti s kamarátov. Viem, že otázka znela inak, ale nedalo mi neupozorniť aj na tento problém. Ak jeho pani totiž nebude schopná s ním chodiť von, treba psíkovi zabetpečiť pravidelné venčenie niekým z rodiny alebo susedmi. Blížiaca zima môže znepríjemniť život šmýkajúcimi sa chodníkmi, ale psovi nevadí. Pes chodí von za každého počasia. To len my “páničkovia” si občas hľadáme zámienky prečo nie:) Ratlíkovy stačí v zime nahodiť sveter a bude OK.
    Nepísal si, či nejakú potrebu už doma vykonal, alebo si to necháva na von. Ide o to, že ak už mal doma nejaké miesto, kam sa vycikal (napr. ako šteňa), tak mu tam treba dať noviny alebo špec. nepremokavé podložky pre šteňatá a pomôcť čuchovou stopou vo forme kvapiek zo zverimexu.
    Ak sa už psík naučil venčiť vonku, môže mať problém robiť to znovu doma. Pes si nikdy nešpiní do svojho “brlohu”, takže je to trochu schizofrenický stav.
    A ešte jedna pripomienka, k tomu, že je pani zima. Odkedy mám psov, (3 roky) nemala som nádchu ani chrípku. Ráno vybehnem na dvor v nočnej košeli:) a gumákoch a to aj v zime, či keď sme mali šteńa tak aj v noci. Predtým som mala chrípku každý rok a prechladnutá som bola aj 4x do roka. Takže vychádzky so psom jej odporúčam aj kvôli zlepšeniu imunity a v neposlednom rade aj kondičky. Hodinová prechádzka denne len pomôže, aj v rámci sociálnych kontakov. Proti šmýkaniu je dostať gumené návleky na podrážku. Snáď som pomohla.
    #52403
    freebeart
    Člen
    DAkujem za odpoved.

    To s tym tahanim mate pravdu, ako ho naucit aby tak netahal. Ja sa snazim ked taha, vzdy ho zahriaknut a mierne trhnut za vodiko, na volno som ho zatial nepustil lebo je moc besny. a neda sa kontrolovat. Jedina mozna kontrola je zatial na voditku.

    Preto by som bol rad aby ste mi napisali ako ho mozno najlepsim sposobom oducit od toho tahania. ked vidi cudzich psov a podobne.

    uvp-logo.jpg
    #52404
    Scylla
    Člen
    Venčení třikrát denně je žalostně málo. Nejméně pětkrát by to chtělo. Navíc – 10 měsíční pejsek malého plemene bude těžko chodit do krabice,protože se učí zvedat nohu a bude očůrávat nábytek, dveřní rámy nebo tu krabici, ale do ní chodit nebude. Ratlík je maličký pejsek a jeho zatáhnutí by nemělo nikomu vadit.

    Odnaučit tahání se dá celkem snadno, pokud nepoužíváte flexi vodítko. Naučte jeho, ale i sebe, že se vodítko nesmí napínat. Jeho to odnaučíte tak, že škubnete zlomek vteřiny před tím, než on vodítko napne a ihned uvolníte. Nesmí ho napínat, i když uvidí něco zajímavého. Ale nesmíte ho napínat ani vy, když uvidíte jiného psa a tak dále. Naučte sami sebe, že dáte pejskovi povel, počkáte vteřinu a pak mu třeba vodítkem napovíte. Ale musíte ho uvolnit ihned, jak on začne dělat to, co chcete.

    #52405
    freebeart
    Člen
    S tou krabicou asi mate pravdu myslim ze ho tam nedostaneme.
    Ale s tym tahanim.. Tak taha ako doberman. Ale skusim to s tym voditkom. Mame flexi. Tak povolim trosku asi 2 metre a ked sa uz bude napinat tak riadne trhnem, psik ma postroj tak mu to neublizi. hadam pochopi
    #52406
    zuz
    Člen
    Flexi odlozit, darovat alebo vyhodit. Pouzivat klasicke pevne voditko! Na tento typ voditka plati navod, ktory Vam dala Scylla a funguje. Voditko je Vasa prdlzena ruka a prenasa na psa Vasu energiu. U flexi to zial nefunguje. A obavam sa, ze postroj tiez nieje vyhra. Kedze mam krizenca civavy s ratlikom, viem o com hovorim. Zmenila som jej postroj za obojok, pocvicila som s nouuz vyssie spominanu chodzu a tahat prestala.
    Co sa tyka vencenia, tak som pisala minimalne 3x, neberte to ako uzus. Maly pes ma maly mechur, takze sa aj rychlejsie zaplni.
    Ja som s mojimi psami od rana do vecera, nenechavam ich doma (snad len s vynimkou, ked ideme do kina). Rano sa vyvencia medzi 8-9 h, podla toho, ako sa zobudia. Vozia sa so mnou v aute aj do roboty, kde maju svoje pelechy. Kym bolo nase stena male, chodili sme von podla toho ako sa vypytal, asi kazde 2 hodky, kedze vedla kancelarii mame park. Zhruba od 9-teho mesiaca sa to ustalilo na jeho poziadavke sa ist vencit az z odchodom z prace, cize okolo sesnastej. Ked som ich aj zobrala von napr. na obed, tak si symbolicky cikla len jeho mama a on len onuchaval okolie a ani po pol hodine nic nespravil. Tak som to nechala tak, s tym, ze ked bude chciet, vypyta sa. V kancli vacsinu dna prespia. Ked bolo stena mensie, hravali sme sa, cim je starsi, radsej drichme. Po praci ideme von do lesoparku zhruba na 2 hodiny, za kazdeho pocasia. Psiska su navolno, behaju s kamaratmi niekolko kilometrov. Niekedy sa na vychadzke zozbiera svorka aj 10-15 psov:) Takto vyblazneni idu domov, dostanu zrat a zalomia. Okolo desiatej vecer ich este zoberiem na dvor, kde sa ale velmi dlho nezdrzuju ale palia naspat do pelechu.
    Nemyslim, ze by som mala mat vycitky svedomia, ze su vonku len 3x. Je to plnohodnotne vencenie na rozdiel napr. od pripadu pana, ktory ma 4-rocnu fenku bostonskeho buldocka. On ju sice venci 5x, ale z domu prejde so psom na voditku 20 metrov do miniparciku pred nasim domom, pes vykona potrebu (max. do 10 min!) a ide domov. Ked som sa ho pytala, ze kam sa chodia vybehat, tak na mna nechapavo pozrel, ze nikde, ze on ju vodi len sem a potom je cely den doma. Tak neviem, ktory pes je na tom lepsie?
    #52407
    freebeart
    Člen
    Tak prvy pokus.. asi 15 minut.. sme behali vonku dal som na kratko voditko.. tahal ako vol.. vzdy som ho trhol a zakrical POMALY.. po chvilke taha zase.. Zistil som ze musim trhnut silnejsie potom zabere, chudak az mu predne packy poskocia do vzduchu ale ked to inak nejde tak nejde.. Ak nebude posluchat.. urobim ho na cibulke.:D
    #52408
    Scylla
    Člen
    Jde o to, abys nekřičel a škubnul setinku vteřiny před tím, než on zatáhne. O tom to je.

    Zuz,

    jestli stačí i tobě chodit na WC jen třikrát denně, asi ti výčitky neměj. Ale mám vyzkoušeno v praxi, že fenka se venčí tak 6* denně a pejsek očůrá co může kdykoli může. Mícháš dohromady venčení a procházky.

    #52409
    wendy1
    Člen
    Ja si nemyslim ze je 3 x malo, je to akurat a ked maju dostatocne dlhu prechadzku popri ktorej sa aj vencia tak je to ok. Malo ludi ma cas chodit so svojim psikom 6 x denne, venuju sa tomu hlavne ked je male stena aby sa cim skor naucilo vykonavat potrebu vonku. Potom ide o to ze moc uz udri dlhsie ako napr. u dietata ked je male tak menite vkuse plienky, potom chodi uz samo a dlhsie udrzi moc. Myslim si ze trochu krivdite Zuz. Ja tiez nechodim s mojou viackrat denne – chodim na dlhsie ale urcite nie 6 x denne – nie je to preto ze nechcem ale preto ze mi to cas nedovoli, iba cez vikendy alebo ak mi to dovoli cas. A myslim ze je tu vacsina takych. To si snad mozete dovolit iba vtedy ak nepracujete alebo pracujete so svojimi psami napr. ze mate chovatelsku stanicu a je to zaroven aj Vasa praca. Kazdy dobry majitel by chcel byt so svojim psikom co najdlhsie a venovat sa mu na 1000%.
    Podla mna to bolo chore bez urazok ze niekto chce naucit psa cikat do krabice. Jednalo sa o to ze chceli uplne v zime vypustit prechazky alebo tzv. vencenie. To snad robia len ludia ktori chovaju v byte macky. Nasa suseda ma macku a este aj tu chodi vencit co jej kvitujem, ale tiez medzi 100% poctom psov je to trochu chore hlavne ked ona ju ma navolno.
    #52410
    wendy1
    Člen
    Dufam ze som nikoho neurazila.
Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.