Nemecký ovčiak – problém so zadnýmí nohami

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Veterinárna poradňa Nemecký ovčiak – problém so zadnýmí nohami

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46436
    havko.sk
    Člen
    Dobrý deň, u môjho psa (nemecký ovčiak, 14,5 ročný)pozorujem v poslednej dobe väčšie problémy pri vstávaní na zadné nohy. Začalo to ešte minulý rok v apríli, vtedy som mu dával Rimadyl, stav sa mierne zlepšil a v lete sa to dosť upravilo. Lenže asi od októbra/novembra je to znova horšie (tiež som mu dával Rimadyl, no prakticky bez efektu) a niekedy mám pocit, že sa nedokáže postaviť (zadné nohy).Keď chvíľu stojí na mieste, po chvíli začne sadať na tie zadné nohy. Skúšal som aj canvit chondro, ale žiadne výrazné zlepšenie nenastalo. Prosím Vás o radu, čo mu pomôže (nejaké iné lieky resp. doplnky – proste niečo lepšie, účinnejšie… alebo inak kombinované), aby sa aspoň dokázal prejsť trochu a neostal ležať úplne (nečakám, že bude behať maratón). Je ešte šanca, že sa to zlepší? Ďakujem Vám za odpoveď. Milan
    #49366
    Dobrý deň, Nemecký ovčiak je plemeno u ktorého problémy zo zadnými nohami v staršom veku nie sú zriedkavosťou, Váš psík má úctyhodný vek… Častým problémom u nemeckých ovčiakov je dysplázia bedrových kĺbov a predstavuje i jedno zo selekčných kritéri pri zaradzovani do chovu u ,,papierových,, psov, Práve dysplázia a z nej v neskoršom veku plynúca artróza sú najčastejším problémom z pánvovými končatinami u tohto plemena, ďalším ochorením je tzv. syndrom cauda equina, ktorá predstavuje zúženie miešneho kanála v krížovej oblasti, čo má za následok pohybové ťažkosti ale aj pomočovanie, nekontrolovanú defekáciu a podobne… existujú i iné príčiny ale tie sú najčastejšie, prognózu pre tohto psíka je možné vysloviť až na základe vyšetrenia doplneného o RTG vyšetrenie bedrových kĺbov a chrbtice…. Rimadyl, chondroprotektíva, a primeraná hmotnosť psa sú základom konzervatívnej liečby, chirurgické riešenie je možne až na základe presného určenia diagnózy a stanovenia prognózy ochorenia…
    Pekný deň
    #49367
    milan
    Člen
    Dobrý deň, ďakujem Vám za odpoveď, bol som u veterinárneho lekára a povedal mi, že robiť RTG je zbytočné, pretože to len potvrdí (a vymenoval tie možné diagnózy – ktoré ste napísal)niektorú diagnózu. Hovoril tiež, že v jeho veku je chirurgický zákrok veľmi rizikový (aj vzhľadom na hmotnosť)… vraj môžem byť rád, že môj pes vôbec žije v takom veku, žiadne zázraky čakať nemám. Tak neviem, asi mám kapitulovať… ale ja chcem v rámci možností pomôcť môjmu psovi, aspoň sa o to pokúsiť. Prosím Vás, napísal ste možnosť kombinácie rimadylu a chondroprotektív, aké chondroprotektíva mám zvoliť (je ich viacero, neviem sa v tom orientovať). Existuje reálne niečo čo by mu dokázalo aspoň trochu viditeľne pomôcť? Ďakujem za odpoveď.
    #49368
    Dobrý deň, Rimadyl je liek ktorý tlmí bolesť a zápal, ktoré vznikájú následkom spominaných artrotických zmien, čo uľahčuje psíkovi vstať pohybovať sa bez toho aby mal prehané bolesti, Chondroprotektíva sú lieky ktoré pomáhaju regenerovať chrupku resp chrupavčité časti kĺbov, tzn. že je to viac menej podporná liečba Rimadyl potlačí bolesť a zápal a chondroprotektivum pomáha regenerovať poškodenu kĺbnu chrupavku, Chondroprotektív je na trhu viac od lacnejších po drahšie Canvit chondro patrí k tým cenovo prístupnejším, sú aj iné Caniviton forte, Nutradyl, Alavis,Giom, Gelacan, Chassoton, Chondrocan a podobne….
    Povedzme že Caniviton forte alebo Nutradyl by mohli byť vhodnou kombináciou z Rimadylom, pri dlhodobom podávaní Rimadylu je dôležité ho podávať nie na lačný žalúdok a podĺa možnosti i s liekmi ktoré znižujú tvorbu žaludočnej kyseliny aby sa nevytvorili vredy na žalúdku…..
    RTG je dôležité pre zistenie rozsahu zmien a prognózy ale samozrejme nevyliečí problém…
    Pekný deň
    vycvik-psa.jpg
    #93750
    Anina
    Účastník (Participant)

    Mali by ste kontaktovat na FB MVDR. Andreu Mackovu = ona(okrem ineho) robi aj Dornovu metodu, ktoru by vas havinko asi potreboval.
    https://www.facebook.com/andrea.mackova.14?fref=ts

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.