Spávanie v posteli

  • This topic has 8 hlasov and 15 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48202
    Dragy
    Člen
    Chcela by som sa spýtať, či je správne, keď šteňa spí v noci so mnou v jednej posteli, cez deň si spáva normálne vo svojom pelechu, ale v noci chce spať u mňa. Myslím si, že to asi neni dobré, lebo potom do budúcna bude chcieť u mňa spávať stále, či nie? Aký je Váš názor na túto tému?
    #57161
    zavisla2
    Člen
    S tym spanim v posteli,je to naozaj problem.nenauc ho spat pri tebe,lebo potom ho z nej uz nedostanes!!vlastna skusenost.inac viete co robi chris..ked nahodou spim a pride ku mne a uhrazne ma do nosa,posadil sa a poslem ho dole..zoskoci a ihned aj vyskoci a brese..nikdy nezostane na zemi.je pravda,ze so zakazmi nam to nejde..ani to fuj:-(ale skusam..
    #57162
    závislá :)) ja mám pocit, že to je tak zo všetkými šteniatkami, naozaj skúšajú koľko vydržíš, no ked uvidíš prelom, že už sa chová podriadenejšie, nenechaj sa prehovoriť a trvaj si na tom, hoci je milý a roztomilý, kuká sa na teba tými okálami, že by šiel hore k tebe, nedovol to, zase by si musela začínať odznova 🙂 u nás to trvalo zadlho, kým som si vybudovala u malej rešpekt, a kým sme ju naučili že nesmie do postele… raz sme mali dobrú chvíľku, zavolali sme ju k sebe hore, hrali sa, no potom zase ťažšie počúvala, vracala sa dookola, teraz už rozlišuje, kedy je zle a že na posteli nesmie byť.. ale veim, že kebyže jej zase dovolím hoci na 5 min, tak by sme museli opäť od začiatku
    #57163
    keď psík nemá byť na posteli, tak to znamená NIKDY mu to nedovoliť. Veronika to dobre vystihl: aj keď len na 5 minút a už musia začať s výchovou od začiatku. Tak je to vždy. Každá nedôslednosť znamená nie cestu späť, ale ešte ďalej ako späť. Lebo psík sa utvrdí v tom, že keď bude dostatočne vytrvalý, majiteľ podľahne. A on začne byť ešte vytrvalejší…
    #57149
    wendy1
    Člen
    Urcite. Ak nechcete v buducnosti aby psik spaval v posteli tak mu to nesmiete dovolit uz teraz, cize od zaciatku. Potom nebude chapat ze raz moze a raz nie, alebo vtedy mohol a teraz nie.
    #57150
    heny
    Člen
    suhlasim s wendy. .. ked nechcete aby s vami spaval treba mu to od zaciaku zarazit.
    nas spava s nami, nam to nevadi:)
    #57151
    Dragy
    Člen
    ved ako mne to tiez nevadi, ja len ze ci to nebude mat vplyv na nejaku jeho vychovu inu alebo co.. 🙂
    #57152
    heny
    Člen
    ja si myslim ze nie…
    #57153
    tu vychovu musite zvladnut vy – ak vas bude posluchat, naucite ho discipline, urcite pravidla spravania sa v domacnosti a k ostatnym psom, ak nebude mat dominantne chovanie v buducnosti k vam , detom, psikom, navstevam, nebude mat teritorialne a ochranne spravanie v byte (znackovanie teritoria a hraciek, vrcanie na deti , vas a navstevy pri dverach, stekot v byte na vsetky zvuky atd.), tak moze byt v posteli. Ak by ste si to neskor rozmysleli a nezvladnete ho odtial dostat, prave teraz ste si zarobili na problemy. Postel je totiz ta najhodnotnejsia a najvyssia pozicia, ktoru mozete psikovi dat a verte mi, ze on si ju bude branit vsetkymi prostriedkami, ktore ma k dispozicii.
    #57154
    heny
    Člen
    Postel je totiz ta najhodnotnejsia a najvyssia pozicia, ktoru mozete psikovi dat… to fakt rhea ?? tak to som netusila..mi robime v noci s priatelom, ked pridem rano domov- ako prva, alebo spi na posteli,alebo v korbe- ma ich dva-v spalni a v obyvacke. proste v noci spi vselikade. ked ideme my spat tak pred spanim sa chvilku hrame v posteli, a potom poviem DOST a ide sa spat.ked nahodou neda pokoj a otravuje s hrackou si ho proste nevsimam. pochopi ze chcem spat. 🙂
    #57155
    Renatus
    Člen
    Tiež som to nevedela…môj miluje byť v posteli ako prvý…zvlášť, keď navlečiem čisté periny…:-)
    #57156
    mysidlo
    Člen
    my sme sa na zaciatku s muzom dohodli ze pes nebude spavat v posteli, nuz ale postupom casu.. :DD jedno je vsak iste, ake nechces aby pes spaval v posteli, nesmies mu to dovolit nikdy! ani ako steniatku. ja viem ze je taaaaaky zlaty, vidis, my sme mu nedokazali odolat. ale tiez musim povedat ze nas robin ma dost dobre zvladnuty povel “dole!” a ked zavelime tak zlezie. okrem toho on chodi spavat na postel aj cez den, spalen je totiz u nas jedina izba kde ma svoj klud, ticho, roletu mavame vacsinou polostiahnutu takze je to take jeho utociste.
    #57157
    Len na vysvetlenie: keď vodca opustí svoje najvyššie umiestené miesto (u nás ľudí je to gauč, posteľ), tak je to signál pre nižšie hierarchicky postavených členov svorky, že ho môžu zaujať, je voľné. Ale akonáhle sa vodca opäť priblíži, všetci mu ustupujú a uvoľnia mu automaticky jeho miesto. Takže, keď psíka zavoláte na posteľ, má to dovolené, keď ho kedykoľvek a bez príčiny pošlete dole, spraví to a nepremýšľa. Prvý a svojvoľne tam však nesmie ísť, rešpekt mu to nesmie dovoliť (ak mu to dovolí, cíti sa byť šéfom a nie je to v poriadku – vypomstí sa vám to vtedy, keď to najmenej čakáte). Keď je posteľ pri odchode do práce voľná, je to podľa jeho logiky, lebo usúdil, že vy odchádzate a miesto sa uvoľnilo – môže tam byť až do vášho príchodu. Vtedy zoskakuje a uvoľnuje miesto (ak náhodou nie, treba ho poslať dolu). U nás doma je napríklad zvykom prehodiť ochrannú plachtu na posteľ pri odchode do práce a psy si zvykli, že keď vidia plachtu, znamená to, že môžu ísť na posteľ. Ale aj tak na ňu vylezie len alfa fena, druhá si netrúfne. No keď tam nie je plachta aj počas našej neprítomnosti, na posteľ alfa fena vôbec nevylezie. Ale všade, kam prehodíme plachtu mimoriadne, je to signál, že si tam môžu vyliezť. Takže u nás nesmieme používať ozdobné prehozy na gauč či kreslá, lebo by si tam psy okamžite vyliezli. Tak si to vysvetlili a tak sme ich to opakovanými úkonmi a upozorneniami naučili a tak to rešpektujú.
    #57158
    Renatus
    Člen
    Ahaaaa….

    No v podstate sa to takto deje aj u mňa…máme na to povel”deka”…kde je deka, tam si sadá.

    Keď prichádzam z práce, neochotne ale predsa len zlezie z postele a ide ma privítať…ale stalo sa aj to, že nezliezol, prevalil sa na chrbátik, búchal chvostíkom a pokukoval po mne,ža akože sa to tvárim…

    A vtedy asi robím chybu, lebo ja prídem k nemu a poškrabkám ho po bruchu a poláskam sa s ním, privítam.Takže asi ho treba tvrdo poslať dolu a až potom sa s ním zvítať?

    #57159
    Presne tak, ty si ho vlastne pochválila za to, že z postele nezliezol a že ti neprejavil žiaden rešpekt. Na privítanie si ho treba volať, keď niekedy nepríde, alebo ignorovať. On si to rozmyslí a bude si ťa viac vážiť.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.