Hryzie!

  • This topic has 17 hlasov and 100 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 101 )
  • Autor
    Príspevky
  • #47702
    Dobry den.
    Potrebujem surne radu!Moj pes sa po roku akokeby zblazdnil.Uz predtym som mala problem ked k nam prisla navsteva,lebo neustale stekal ako vysinuty,no teraz to zacalo naberat rychlo a hlavne nebezpecne na obratkach.Predtym na navstevu len stekal,teraz uz hryzie!!!!!Uz mi pohryzol do krvi 2 znamych.Zacne to agresivnym stekanim a potom sa rozbehne,zahryzne sa a trha.
    Nepomahaju ziadne povely,ako napr.nesmies,alebo miesto. Je to maly bradac a docitala som sa ze ma velmi teritorialne spravanie a je nedovercivy voci cudzim ludom.Ale aj tak,podla mna by mal vediet rozoznat,ze ludia co k nam pridu nam nechcu ublizit!
    ked pokusal toho druheho znameho chytila som take nervy,ze som ho chytila za kozu za hlavou a smarila som ho do druhej miesnosti v nadeji ze sa uvedomi.
    No on sa otriasol,prisiel a chcel utocit znova.
    Inak je to nas velky milacik,k nam je pritulny,nikdy nam neublizil. A ani vonku ked je pusteny na volno nikdy nikomu neublizil,a ani si vonku ludi nevsima.Robi to len doma.
    Nechcem aby to doslo to takej miery,ze budem musiet s niekym bezat na zasivanie,alebo ze ho budeme musiet dat utratit!
    Velmi prosim o radu a tiez vopred za rady dakujem…..

    #53921
    no ja som myslela, že to tú moju malú potvoru bolestivé hryzenie prešlo ale predvčerom ma tak veľmi pri hre uhryzla do ruky a potom ešte do chrbta, že som nechcela veriť vlastným očiam… elbo som sa s ňou zabávala s hračkou a ona zrazu prestala mať záujem o hračku ale o hryzenie do tela… :/
    #53922
    luckysiu
    Člen
    dufam, ze to pochopia, ze sa nehryzie. na nasu nefy nastatsie plati, ked poviem dost alebo nesmies a ked nie, spistim a je po hryzeni. my mame iny zlozvyk v hre, ak sa to da tak povedat, rada urobi vypad a to poriadne rychly a buchne do tvare, najradsej ma lica a nos. raz mi tak buchla do nosa, ze som chodila s modrinou a bolel ma nos mesiac a este stale v nom sem-tam puka. odvtedy si davam stale pozor a nesklanam sa moc 😀
    #53923
    luckysiu, to aj moja robí :/ pomalý pohyb ani nevie čo je… už ked vidím ten nezbehný pohľad, rýchlo sa vzdiaľujem, lebo viem čo bude nasledovať 🙂 alebo niekedy tiež z ničoho nič počas hry…
    no všetci naši miláčikovia majú svoje zlozvyky.. niekt onie je dokonalý 🙂
    #53924
    Na jeden bleskurýchly výpad si aj ja spomínam pri našej staršej RR. Mala okolo pol roka. Rýchlo ju to prešlo, keď som nesúhlas okamžite vyjadrila odchodom a ukončením hry. Bez slova, absolútne po tichu, žiadny pohľad do očí, totálna ignorácia.
    Myslela som, že mi odrazila koleno. Chystali sme sa práve na vychádzku. Ona obojok nedostala, jej sestra áno a odišli sme bez nej. už sa to viackrát nestalo a zjemnila aj spôsob hry.
    #53825
    Scylla
    Člen
    Nezlob se, ale nechápu jednu věc: on agresivně štěkal na lidi – ty jsi to nechala dělat… až se to vystupňovalo a teprve teď to hodláš řešit…. . To není dobré. Kdybys to řešila už v náznaku, měla bys teď klid. Iniciativa je na straně psa, ty ho necháš udělat chybu a pak to teprve řešíš. Základ řešení je ten, že iniciativa bude na tvé straně. Zjednodušeně řečeno, nastolíš doma diktaturu, kdy pejsek bude dělat jen to, co ty chceš, a nic navíc. Přestaň ho rozmazlovat, nauč ho povely. Povely neopakuj, řekni je jednou, nech proběhnout reflexní oblouk a pomož mu s jejich splněím, pochvala. Doma mu nech obojek a kratší hladké vodítko a trvej na poslušnosti i doma. Nezvyšuj hlas, nebij ho, neštěkej na něj zákazové povely. Ty ti fungovat nikdy nebudou. Místo toho, co nesmí, mu řekni, co dělat má. Když vyletí po návštěve – povel Ke mně a buď ho splní sám a pochvala, nebo s dopomocí vodítkem a pochvala. Trvej na přivolání, i když někdo zazvoní, nejdřív si vyřeš poslušnost psa a pak jdi otevřít. Pokud se bude projevovat agresivně, vztáhni tu agresi na sebe a jako takovou jí řeš. Jako vyšší level je to, že si ho návštěva pohladí, ať se mu to líbí nebo ne. Ale to ti musí někdo ukázat, jak na to, aby nikoho nemohl hryznout. Pokud je návštěva statečná, vraž jim později do ruky jeho vodítko a mohou si ho vodit po bytě. Prostě – otevřeš si hubičku, budeš mít problém. Budeš v klidu, nebudeš mít problém.
    Je to o tom, aby pes sice hlídal, ale plně respektoval fakt,že to přebíráš a on do toho nemá co kecat. Takhle se chovají nejistí, rozmazlení psi, kteří si na tom, že před nimi lidi couvají, zvyšují sebevědomí.
    #53826
    Ahoj Scylla.
    Ja som to riesila uz predtym,robila som opatrenia typu-miesto,nesmies,davala som ho na voditko ked stekal,ale nic nepomaha.Ked som ho dala na miesto a trvala som na splneni povelu,sice ostal na mieste,ale stekal dalej a vo chvili mojej nepozornosti(stacilo ze som na sekundu odvratila zrak,uz bol niekomu v nohe)utocil.
    Asi mas pravdu v tom ze ho rozmaznavam,ja si to pripustam,a to ze som to uznala by mal byt pre mna prvy krok k napraveniu chyb.
    On splni kazdy moj povel na slovo,s vynimkou toho ked k nam niekto dojde.Mam pocit akoby sa mu vtedy zahmlelo pred ocami,nepocuje a nevidi nic okrem navstevy.
    Moze to byt tym ze je v puberte?
    Budem sa snazit na tom pracovat a dakujem za radu………
    #53827
    wendy1
    Člen
    Vcera akurat na Spectre ukazovali riesenie podobneho pripadu. Victoria to riesila tak ze stale po zazvoneni psovi povedala zostan a stale ho odmenila ak zostal. Potom to treba skusat ze navsteva bude zvonit ( napr. kamoska a pod. ).
    Takisto pes mal voditko ale mal aj nahubok. Najprv ho vsak nechala v izbe, potom ho priniesla, pes si onuchal navstevu a lahol si. Ak bol pes v pohode tak dostal odmenu.
    Cvicili to vkuse.
    Skusala by som to s nejakymi kamoskami, susedou. Zatial pod dohladom zeby mal pes nahubok, ak to uz bude znasat dobre, tak skusat bez nahubku s nejakou dobrou kamoskou.
    #53828
    a zas tá nesprávna energia v paničke !!! čo tak sa zamyslieť nad sebou ako sa cítiš ked niekto zazvoní čo ten pes cíti z teba ?? a ak začne čo len trošku štekať usmerniť, prebrať velenie a až ked je pes kľudný a sedí ticho asi 2 m od dverí aby videl kto prichádza otvoriť !!! chce to čas ,ale agresivitu a neposlušnosť treba podchytiť v zárodku a nie až po niekoľkých výstrahách ktoré si nevšímate !!
    #53829
    campi
    Člen
    Dobrý deň
    Potreboval by som poradiť ohľadne hryzenia.Mám 4,5 mesačného nemeckého ovčiaka-sučku a strašne hryzie,všetko trhá okolo seba.Ja viem že to je len šteňa a furt by sa len hrala ,ale čo je veľa to je veľa.Už aj mňa veľa krát pohrýzla,ale nechcem ju udierať.Ako to mám riešiť aby ma furt nehrýzla??
    Ďakujem za radu.
    #53830
    Scylla
    Člen
    Naučte jí jiné formy hry, než na kousanou. Začínají se jí měnit zuby, proto tolik hryže. Jestli s ní chcete cvičit, zase jí moc netlumte, pak by vám to chybělo.
    #53831
    ak pohryzie len trošku silnejšie ako sa vám to vidí v rámci hier treba jej to jednoducho vrátiť poriadným štipnutím ako hryz do slabín /alebo silnejší dotyk nohou ,ale nie kopanec / ona sa prekvapí a prestane potom nasmerovať na chytanie jej silnejšej hračky z povrazu, ale pozor nepreťahovať sa len ju ňou zaujať a pustiť , radšej nech sa naučí aportovať ako hrýzť,pokiaľ nechcete mať problém s cudzími ľuďmi ale aj psami a snažiť sa to precvičovať čo najčastejšie
    #53832
    Scylla
    Člen
    Pokud chcete cvičít, přetahovala bych se s ní. Na některé pejsky to štípnutí může fungovat, jestli máte ale pracáka nebo trošku akčnější zvíře, bude to nadšeně považovat za to, že jste se konečně přidali ke hře a ještě přitvrdí. Vyzkoušejte postup s hračkou a aportováním, jestli vám to nebude vadit, i s přetahováním. Pejskům s hodně líbí hračka přivázaná na starém vodítku (pozor na karabinu, aby se o ní pejsek nemohl uhodit) a tu mu necháte lovit. Většinu štěňátek tohle moc baví a zapomene na vaše ruce a nohy. Někomu funguje to, že když štěník kousne moc, nahlas vypískne, jako by ho to bolelo a ukončí hru, někde to štěník vyhodnotí jako zajímavou pískací hračku. Zkuste, co zabere.
    #53833
    Tchor
    Člen

    ak pohryzie len trošku silnejšie ako sa vám to vidí v rámci hier treba jej to jednoducho vrátiť poriadným štipnutím ako hryz do slabín /alebo silnejší dotyk nohou ,ale nie kopanec / ona sa prekvapí a prestane

    V naproste vetsine pripadu neprestane naopak ji “hra” na okusovani zacne jeste vice bavit.

    potom nasmerovať na chytanie jej silnejšej hračky z povrazu, ale pozor nepreťahovať sa len ju ňou zaujať a pustiť , radšej nech sa naučí aportovať ako hrýzť,pokiaľ nechcete mať problém s cudzími ľuďmi ale aj psami a snažiť sa to precvičovať čo najčastejšie

    Tady souhlasim stim presmerovanim na hracku, ale proc se nepretahovat? to aby ti presmerovani fungovalo musi byt hracka pro psa lakava. “Hra na boj” s tebou rozhodne nenauci psa nekoho napadat – pokud to zustane hrou.
    Figuruju uz docela dlouho – pracuju se psama co maj problem – hodne problemu s napadanim jde naopak vyresit klidnym prevedenim jejich strachu (vetsina utoku psa na cloveka je ze strachu) do hry a tim ukazat ze se nemaji ceho bat.

    #53834
    wendy1
    Člen
    Ak sa mu prezerezavaju zuby, skuste si urobit take sulky z bavlnenej latky ( napr. stere tricko ), namocit do vody, vyzmykat, dat do mrazaku a menit jej tie sulky ked vidite ze uz je to roztopene. Tieto mrazene sulky by mali ukludnit dasna.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 101 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.